Doi generali ucraineni, degradați de Zelenski: ”Nu am timp să mă ocup de toți trădătorii”

Volodimir Zelenski a degradat doi generali SBU, pe care i-a acuzat de trădare.

Președintele Ucrainei a anunțat decizia într-un discurs ținut joi seara târziu și postat pe pagina de Facebook a președintelui.

Fostul șef al Departamentului principal de securitate internă al SBU, Andri Naumov, și fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Herson, Serghei Krivoruciko, au fost degradați, fiind acuzați de trădare.

”Acum nu am timp timp să mă ocup de toți trădătorii. Dar, treptat, toți vor fi pedepsiți.”, a spus Zelenski.

Zelenski a adăugat că toți militarii de rang înalt care în prezent încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean, care nu servesc pentru protecția statului, libertatea și independența acestuia, vor fi deposedați de gradele militare, în conformitate cu articolul 48 din Statutul disciplinar al forțelor armate ale Ucrainei.

”Față de generalii făcuți la întâmplare nu mai avem recunoștință, ci față de adevărații eroi ai Serviciului de Securitate, precum și față de toți cei care ne apără cu sinceritate statul.”, a spus Zelenski.

Generalul Naumov a dispărut imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia, el fiind pe 24 februarie în centrul unei anchete de corupție. Krivorciko era șeful SBU în orașul Herson, cucerit de armata rusă, și se pare că el ar fi acuzat că ar fi refuzat să organizeze apărarea eficientă a orașului.