25.3 C
București
marți, 3 august 2021

George Simion a anunțat propunerea de premier a AUR, după consultările de la Cotroceni. Mai vrea și ministerul Educației

George Simion a anunțat luni, după consultările cu Președintele Klaus Iohannis, că propunerea partidului pentru funcția de premier este Călin Georgescu.

Liderul AUR, care a reiterat solicitarea privind deschiderea școlilor, a mai transmis că partidul vrea ca funcția de ministru al Educației să fie ocupată de Florin Colceag.

Acesta și-a început declarația cu o strofă dintr-o poezie a lui Octavian Goga. ”Cum să vă spun eu… cred că cel mai bine a descris Octavian Goga într-o poezie. ”Doar-abia o clipă le-a ţinut divanul/N-a fost grai de cronici grai de pârcălab/ Cu mândria-i rece mut sta suveranul,/Şi-a-nţeles degrabă Neagoe, sărmanul,/C-a pierdut domnia neamul Basarab…”

Simion a precizat că se bucură pentru faptul că AUR ”a încurcat multe socoteli”, și l-a acuzat pe Alexandru Rafila, propunerea de premier a PSD, că ”a fost de acord cu închiderea noastră în case.”

”Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, văzând partidele de pe locurile 1, 2 și 3 că nu au venit cu propuneri convingătoare… l-am propus de Călin Georgescu.

Mă adresez alegătorilor PSD și îi întreb dacă sunt mulțumiți de propunerea pe care PSD a făcut-o și să facă o comparație între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case şi cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noştri, cu Călin Georgescu.
Pe Călin Georgescu îl recomandă experiența internațională și cele trei elemente pe care le cerem de la conducători: să fie patrioți, cinstiți și buni profesioniști.

Am mai venit cu o propunere: vrem, sub orice formă, redeschiderea școlilor. (…) Sute de mii de copii și familiile acestora suferă.

Participăm la aceste consultări din condescendență instituțională.

Se pare că noi, cei de la AUR, am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși pentru asta.
Un guvern condus de Călin Georgescu va fi compus din profesioniști adevărați pe care țara îi are.

Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, cum am discutat și cu lideri PNL. Se pare că toți au amnezie. Dialogăm cu toată lumea chestiuni legate de viitorul parlament. Am înțeles că anumite partide și-au stabilit o prioritate, anume digitalizarea, cu care suntem de acord”, a spus Simion, după consultări.

Citeste si: George Simion (AUR): Am discutat la telefon cu Ciolacu și cu lideri PNL, dar se pare că toți au amnezie

Liderul AUR George Simion a declarat, la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, că a discutat la telefon cu liderii PSD și PNL despre chestiuni legate de viitorul Parlament, dar se pare că ”toți au amnezie”.

”Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon așa cum am discutat și cu liderii PNL, se pare că toți au amnezie. Dialogăm cu toată lumea chestiuni legate de viitorul parlament”, a răspuns el întrebat de reporteri dacă și ce anume a vorbit cu liderul PSD.

AUR l-a propus pe Călin Georgescu pentru postul de premier în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Simion a mai spus că AUR pledează pentru redeschiderea școlilor.

Întrebat în legătură cu doleanțele formațiunii referitoare la viitorul guvern, acesta a mai susținut că AUR vrea un executiv format din ”patrioți, iubitori de neam, cinstiți și profesioniști”.

El a mai spus că nu se prefigurează o coaliție din cauza neînțelegerilor dintre partide. ”Noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și suntem bucuroși de asta. Să lase bătaia pe ciolan și să se întoarcă la popor”, a susținut liderul George Simion.

Citeste si: Liderul AUR, George Simion: Acum ne sună televiziunile. Să ne mai lase, că în timpul campaniei ne ignorau/ Închideţi televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul, avem legătură directă/ Revoluţionăm clasa politică românească

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a declarat, duminică, în centrul Craiovei, la o întâlnire publică cu membri şi simpatizanţi ai partidului, că AUR va revoluţiona clasa politică românească şi nu va face alianţă sau coaliţie „nici cu stânga, nici cu dreapta”.

Simion le-a spus colegilor de partid că vor continua să ţină permanent legătura directă şi i-a îndemnat să închidă televizoarele, pentru că televiziunile au ignorat AUR pe toată perioada campaniei electorale.

„Acum ne sună televiziunile. Să ne mai lase, că în timpul campaniei ne ignorau. Avem contact direct între noi. Închideţi televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul, avem legătură directă, revoluţionăm clasa politică românească. Am început cu câteva mizerii pe care le-am alungat din scena publică şi mergem mai departe. Şi cum am promis noi? Nu facem alianţă, nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni, nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa-zisa dreaptă. Noi suntem alianţă, suntem Alianţa pentru Unirea Românilor. Da, ne vedem, discutăm public, am discutat cu toţi din Parlament. Discutăm fără probleme în văzul lumii, nicio problemă, pentru că trebuie să ajungem să punem oameni valoroşi la conducerea ţării, dar nu intrăm în cârdăşii cu ei”, a spus George Simion.
Copreşedintele AUR a reafirmat la Craiova că după alegeri va merge peste tot în ţară unde a fost în campania electorală, iar „valul” care a dus partidul în Parlament cu aproape 10% nu poate fi oprit.

„Am promis că ajung din nou pe fiecare palmă de pământ românesc pe unde am trecut pe timpul campaniei, chiar dacă intrăm sau nu în Parlament. Am venit să le mulţumim românilor care au avut încredere în noi. Vă mulţumesc că nu aţi mai votat nici cu stânga, nici cu dreapta, că aţi votat anti-sistem şi că aţi fost alături de o forţă democratică, o forţă patriotică. Valul acesta nu poate fi oprit, este speranţa românilor pentru independenţă, pentru suveranitate, pentru libertate, care vor să trăiască din bogăţiile Românei. Prea mult ne-au înjosit alţii şi ne-au făcut, din păcate, să plecăm peste hotare. Jumătate din generaţia mea, jumătate din colegii mei de liceu, din colegii de la facultate, din colegii de la masterat sunt peste hotare şi nu mai putem îndura aşa ceva”, a afirmat copreşedintele AUR.
George Simion a mai spus că deşi a fost cenzurat pe timpul campaniei electorale şi peste 100.00 de persoane din diaspora nu au putut vota, AUR „le-a stricat multora socotelile”.

„Vin din Gorj, unde avem petrol, unde avem hidrocentrale pe Jiu, oamenii de acolo au plecat peste hotare. Şi o să ajungem să importăm curent din Ungaria. Noi, ţara care a avut prima rafinărie din lume, noi, ţara care a avut prima sondă de ţiţei, noi, ţara care a exportat pentru prima oară benzină ajungem să importăm energie de la alţii. Să le fie ruşine şi să-i alungăm pe aceşti tâlhari care ne-au condus până acum. Pe unii dintre ei i-am alungat împreună de pe scena publică şi i-am trimis la lada de gunoi a istoriei. Şi pe Ponta şi pe trădătorul care a vândut moştenirea Gojdu de miliarde de euro, Călin Popescu-Tăriceanu, şi este numai începutul. Le-am stricat socotelile. Ne-au cenzurat, doar, doar să nu avem şanse. Uite că am avut şanse. Nu i-au lăsat pe fraţii noştri de peste hotare să voteze. Peste 100.000 nu au putut vota. Diaspora e bună numai când îi convine lui Klaus Iohannis. Acum nu mai sunt buni, sunt căpşunari, sunt pleava societăţii, ne jignesc pe fiecare dintre noi. Noi reprezentăm toate categoriile societăţi”, a mai spus copreşedintele AUR.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate