George Simion, atac dur la președintele României: „O să ajungem la suspendare”

0

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a declarat încă de când a intrat în Parlamentul României că va iniția o procedură de suspendare a actualului președinte, Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat zilele trecute că o inițiativă de suspendare a președintelui nu se află pe agenda publică a românilor, aceștia fiind preocupați de alte probleme mult mai importante.

George Simion, AUR: “O să ajungem și la suspendarea președintelui”
“Eu sincer nu cred că PNL este la 22% în sondaje. Dacă îi ia pe USR la guvernare și asta va hotărî premierul desemnat…

Nu există așa ceva (n. red. numirea din nou a lui Florin Cîțu) ori asta, ori suspendarea lui Iohannis. Nu știu cum s-a obișnuit în politica românească, dar noi suntem foarte serioși.

Așa cum am anunțat în prima zi a sesiunii parlamentare moțiunea de cenzură, așa îl anunțăm și pe Klaus Iohannis că vom strânge o treime dintre semnăturile parlamentarilor, vreo 120 și ceva de semnături.

La fel ca în cazul moțiunii, cred că pesediștii pot fi convinși și vom strânge o treime dintre semnături din diferite zone.

Dacă va insista cu Florin Cîțu, nu merge cu fente la noi. Avem motive să îl suspendăm: felul în care s-a implicat în campania din PNL și eu cunosc toate județele țării, eu cunosc oameni buni în PNL care sunt marginalizați.

În decembrie a fost președinte-concurent pentru PNL, a liat doar 25%. Îmi scriu oamenii pe pagină, ‘domnule Simion, dați-l afară pe Iohannis sau dați-l afară pe Arafat’. Raed Arafat este nemuritor în funcție, Iohannis este de doar șapte ani în funcție, conducând un stat eșuat.

Reprezentanții din Parlament au o frică, poporul român. De frică o să voteze și o să ajungem la suspendarea președintelui. Scenariul acesta se va desfășura doar dacă săptămâna viitoare nu va desemna un nou premier.

Eu cred că avem o majoritate de oameni care sunt foarte mulți de activitatea președintelui Iohannis și vor vota pentru demiterea președintelui. Suntem dispuși să mergem până la capăt, eu v-am spus că suntem niște oameni foarte hotărâți.

Dacă ceilalți tot unsuros au ocolit, le e frică, vai ce instituție are domnul Iohannis, vai ce dosare o să ne facă domnul Iohannis, nouă nu are ce dosare o să ne facă”, a declarat George Simion la România TV.

Spune ce crezi