18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Germania va suspenda de la miezul nopţii zborurile spre şi dintre Marea Britanie

Germania va suspenda, de la miezul nopţii, zborurile spre şi dintre Marea Britanie, ca urmare a apariţiei noii tulpini de coronavirus cu până la 70 la sută mai contagioasă, a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală.

Decizia urmează să fie oficializată, a precizat sursa respectivă, menţionând că ţările europene discută în paralel pentru o reacţie comună în ceea ce priveşte legăturile maritime, feroviare şi rutiere cu Marea Britanie.

Până acum, au mai decis suspendarea zborurilor spre şi dintre Marea Britanie Olanda, Belgia, Italia, dar şi România.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai contagioasă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Italia se alătură ţărilor care suspendă zborurile din Marea Britanie

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a anunţat, duminică, în social media, că Italia va suspenda zborurile din Marea Britanie, la fel cum au procedat şi Olanda şi Belgia.

“Marea Britanie a tras un semnal de alarmă cu privire la noua formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutaţii a virusului. În calitate de Guvern, avem datoria de a-i proteja pe italieni, astfel că, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna cu Ministerul Sănătăţii dispoziţia de suspendare a zborurilor de legătură cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi pe compatrioţii noştri”, a notat Di Maio pe Twitter.

Potrivit presei italiene, duminică sunt programate să sosescă în Italia peste 20 de zboruri, majoritatea în Lombadria, dar şi în Veneto şi Lazio.

AP notează că peste 327.000 de cetăţeni italieni locuiesc în Marea Britanie oficial, însă totalul neoficial ar fi de 700.000. Duminică este ultima zi în care italienii pot călători dintr-o regiune în alta înaintea sărbătorilor de iarnă, din cauza unui lockdown parţial impus de autorităţi.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate