Româncă, ghid turistic în Egipt: ”Oamenii nu sunt hrana preferată a rechinilor. De aceea doar mușcă, nu devorează în totalitate”

Cazul româncei ucise de un rechin în Egipt a creat ceva panică în rândul turiștilor aflați în Egipt sau a celor care intenționează să meargă în vacanță acolo.

Pe grupul de Facebook ”Vacanță în Hurghada (excursii&sfaturi), un ghid turistic a oferit lămuriri asupra situației create.

”Ce pot spune sigur este că zona este închisă momentan. Se încearcă vânarea rechinului, iar noi măsuri de protecție au fost instalate.

Cu siguranță, foarte curând rechinul va dispărea din peisaj, iar lucrurile vor reveni la normal”, a scris reprezentanta unei agenții de turism prin care mai mulți români au mers în vacanță în Egipt.

Ghidul turistic a mai explicat că ”în alte zone ale Hurghadei intrarea în mare este permisă, la fel și excursiile pe mare, dar unele hoteluri au hotărât să țină plajele închise în această perioadă”

”E foarte trist ceea ce se întâmplă, dar, încă o dată, sfatul meu este să vă bucurați de vacanțele pentru care ați muncit atât și să aveți grijă în general atunci când intrați în mare. Indiferent că este vorba despre Marea Roșie sau oricare alta”, a mai transmis ghidul turistic.

Reprezentanta agenției turistice a mai arătat că ”oamenii nu sunt hrana preferată a rechinilor”, precizând că rechinul care a atacat o româncă și o austriacă ar fi fost atras în zonă de scufundarea unei nave cu animale.

”Nu este o zonă în care rechinii vânează în mod normal. În primul rând apa este foarte mică și exista recif.

Rechinii evită reciful. În plus zona este plină de delfini, ei acționează ca o “barieră” în calea unui rechin care încearcă să se apropie.

În plus oamenii nu sunt hrana preferată a rechinilor, de aceea doar mușcă și nu devorează în totalitate”, a mai transmis ghidul turistic.