20.7 C
București
luni, 17 mai 2021

Gică Popescu, dezvăluiri din perioada în care a fost la închisoare: „Un moment pe care nu o să îl uit niciodată…” Ce s-a întâmplat după ce s-a întors de la înmormântarea tatălui său?

Este un simbol al sportului românesc, a făcut performanță și îl cunoaște o lume întreagă, dar acest lucru nu l-a ferit de greutăți. Ce a dezvăluit Gică Popescu despre perioada în care a fost la închisoare?

Momentul în care oamenii legii au decis să îl condamne la închisoare cu executare a fost unul dintre cele mai dificile pentru Gică Popescu și chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, rănile încă nu s-a vindecat.

Care este cea mai urâtă amintire pe care Gică Popescu o are din închisoare?
Gică Popescu a recunoscut că perioada în care a fost închis l-a dat puternic peste cap, mai ales că momentul a coincis cu decesul tatălui său. Fostul sportiv a fost mai sincer ca niciodată și a răspuns întrebărilor venite din partea jurnalistei Denise Rifai, vorbind despre cea mai urâtă amintire pe care o are din perioada în care a fost la închisoare. Gică Popescu a povestit ce s-a întâmplat imediat după ce s-a întors de la înmormântarea tatălui său.

„Cu siguranță, este momentul în care m-a anunțat soția mea că a murit tata. Un moment pe care nu o să îl uit niciodată, cum sunt foarte multe momente pe care închid ochii și mi le aduc aminte, fiecare colțișor, fiecare lucru din respectivele camere unde am locuit și, într-adevăr, la Jilava am stat într-o cameră cu lățimea de 1,30 m. Când m-am întors de la înmormântarea tatălui meu, deci am avut 24 de ore la dispoziție permisie, nu înțeleg de ce. (…). Când am intrat și s-au închis ușile în spatele meu, am mers pe jos până la locul unde era celula unde stăteam, era un vânt rece, trecea așa pe la urechi și aveam o senzație pe care nu o să o uit niciodată. Mergeam alături de polițistul din penitenciar, este cred cel mai straniu și cel mai ciudat moment pe care l-am trăit vreodată, drumul de la poarta închisorii până la cameră, după moartea tatălui meu.”, a spus Gică Popescu în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Gică Popescu s-a învinovățit de multe ori pentru decesul tatălui său, afirmând în repetate rânduri că acesta s-a stins din cauza supărării. Deși este un subiect delicat, fostul fotbalist a mărturisit în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” ce s-a întâmplat în noaptea în care tatăl său a murit, dar și ce i-a spus acestuia la mormânt.
„Spun un lucru pe care nu l-am mai spus niciodată public. Tata a murit marți, 13, la ora două noaptea. Îmi aduc aminte că la ora 1 jumătate-2 noaptea, în noaptea de 12 spre 13, la un moment dat, am sărit din pat, m-am speriat. M-am uitat la ceas și era ora 2. Nu știam ce am și eram foarte treaz și puțin speriat. Am încercat să dorm, cred că m-am chinuit o oră- o oră și jumătate și nu știam de ce nu pot să dorm. După care, dimineața, m-am întâlnit cu soția mea și mi-a spus că murise. Am realizat atunci de ce mă trezisem noaptea. Probabil că noi, copiii cu părinții, avem o legătură anume pe care e greu să ne-o explicăm, dar lucrul acesta l-am trăit în acea noapte. (…). M-am dus singur la mormânt, simțeam nevoia să îi vorbesc ca și cum ar fi în fața mea și stând pe mormântul tatălui meu mi-am descărcat sufletul.”, a dezvăluit Gică Popescu.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate