Caz atipic la un spital din Iași. Boala cu care a fost diagnosticată o femeie însărcinată

O femeie însărcinată a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în 9 iulie, după ce a avut neșansa să ia varicelă de la copilul mai mic. Nu este vaccinată și nu a trecut prin boală în copilărie.

”Vorbim despre un caz delicat, deoarece, după cum ştim, varicela este o boală a copilăriei care, de cele mai multe ori, pentru cei mici nu prezintă complicaţii.

Însă, în ceea ce priveşte adulţii, lucrurile se schimbă, forma bolii poate fi mult mai severă, cu un risc de complicaţii majore.

Mai mult decât atât, femeile însărcinate fac parte din categoria vulnerabilă în faţa bolii”, a declarat medicul Florin Roşu, manager la Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi, potrivit Realitatea.

Adulții fac rar varicelă, iar în cazul femeilor însărcinate este o situație periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru copil.

”Monitorizarea, pe tot parcursul bolii, este extrem de importantă. Principalele complicaţii, de natură infecţioasă, care pot apărea în cazul pacientei gravide, cu diagnostic de varicelă, sunt: pneumonia, encefalita, hepatita, artrita şi afectarea vederii”, a mai spus medicul Florin Roşu.