Grecia. La televiziunea de stat s-au prezentat două modalități de a fura benzina din rezervorul unei mașini – video

Televiziunea de stat elenă a difuzat un material în care arăta telespectatorilor cum se poate fura carburantul din rezervorul altei mașini, în contextul în care prețurile benzinei și motorinei sunt în creștere, informează AFP.

„Nu este ceva foarte complicat… Nici măcar nu vă trebuie un tub special, e suficient să aveți un furtun obișnuit”, spune reporterul Costas Stamou în timpul matinalului ERT de miercuri.

După o demonstrație a metodei, un mecanic auto a arătat locurile în care poate fi găurit un rezervor de carburant pentru a-i goli conținutul.

Materialul difuzat la TV a declanșat un val de critici la adresa televiziunii. „Sunteți întregi la minte? Dați sfaturi despre cum se poate fura benzina?”, a scris un cetățean grec pe Twitter.

„După tutorialul în care prezintă două modalități ușoare de a fura benzină, ERT pregătește un material despre cum să forțezi yale și să furi portofele”, a scris alt utilizator de Twitter.

Prețurile carburanților au crescut treptat în ultimele luni în Grecia, în prezent benzina cea mai ieftină costând 2,37 euro pe litru pe continent, iar pe insule sare de 2,50 euro.