Preţurile cu care Grecia i-a întâmpinat pe primii turiști români din acest sezon

Litoralul grecesc a fost ales de mulţi turişti români de 1 mai, iar unii dintre ei au rămas mai multe zile, pentru un mini concediu. Unul dintre turiştii români a explicat ce s-a schimbat şi din ce perspectivă faţă de anii anteriori.

Fără îngrădirile impuse de pandemie, eliberați să plece la drum, mii de români au ales să-şi petreacă vacanța de Paști și 1 mai în Grecia sau Bulgaria, în timp ce alţii au ales litoralul românesc.

Cei care au mers pe varianta elenă s-au declarat în general mulţumiţi, chiar dacă au remarcat faptul că faţă de anul trecut au crescut preţurile.

Un român care a ales ca destinație insula Thassos şi-a povestit experienţa pe grupul de Facebook ”Forum Thassos”.

”Cei doi ani de pandemie nu au ştirbit cu nimic frumuseţea locurilor şi ospitalitatea localnicilor. Insula se „deschide” cu fiecare zi ce trece. Peste tot se deschid obloanele, se face curăţenie şi magazin după magazin îşi deschide porţile. Terasele, unele închise, altele din ce in ce mai pline.

Preţurile au urcat puţin, cam peste tot, ca şi la noi. Ferry 30+ euro un turism şi două persoane pe sens. Berea de la 3.50 a ajuns la 4.50, atât pe plajă cât şi la terasă. Motorina cea mai ieftină 1.95 până pe la 2.10 la BP.

O masă decentă la restaurant, două porţii, două beri, între 30 si 45 de euro, depinde de locaţie. Din fericire peste tot la fel de gustoasă şi proaspătă. O salată grecească cam 7/8€. Dar până la urmă nici la noi, acum nu mai este ce era anul trecut din perspectiva preţurilor”, și-a împărtășit experiența turistul român.

La final, acesta a amintit şi că în Grecia pandemia pare să fi fost dată uitării şi a recomandat această ţară ca destinaţie turistică.

”ovidul este istorie şi el, dar încă se mai poartă masca, dar la libera alegere, nefiind obligatorie nicăieri. Ca şi concluzie: Fie că ai 2.000 de euro in buzunar sau ai carne la garniţă, supă la plic sau conserve în bagaje, nu contează.

Gura lumii va face ce ştie ea mai bine. Nu trăieşti pentru nimeni, şi nimeni în locul tău. Ia-ţi familia şi două prosoape. Aruncaţi budigăii de plajă în valize şi via Grecia.

Nu ştii ce îţi aduce ziua de mâine. Până atunci mai este ziua de azi şi unde mai pui ca mai este şi frumoasă”, a mai scris acesta.