• Home
  • Comunicate de presă
  • Grupul Kindred: investiții strategice pentru îndeplinirea angajamentului de promovare a Jocului Responsabil

Grupul Kindred: investiții strategice pentru îndeplinirea angajamentului de promovare a Jocului Responsabil

featured image

Săptămâna Europeană a Jocurilor de noroc în Siguranță (European Safer Gambling Week) este marcată la nivel european în luna noiembrie, între datele 13 și 17. Scopul acestui demers îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare a practicării jocurilor de noroc sigure în Europa, într-un context în care se pune tot mai mult acces în această industrie pe promovarea conduitei de joc responsabil.

Prezent în România cu brandurile Vlad Cazino și Unibet, grupul Kindred este unul dintre cei mai activi operatori în acțiunile în favoarea echilibrului și a eticii la jocuri de noroc online. Promotor al industriei de profil la nivel internațional, Kindred Group își reafirmă cu această ocazie concentrarea pentru îndeplinirea angajamentului ambițios de a reduce la zero, în viitorul apropiat, încasările provenite de la jucătorii vulnerabili. 

Printr-un pachet complex de investiții, Vlad Cazino și Unibet oferă utilizatorilor români acces la numeroase instrumente utile, în sprijinul jocului responsabil. Scopul este clar: mereu experiențe cât mai plăcute, fără consecințe nedorite, la jocuri de păcănele online, ruletă, blackjack, baccarat, poker sau bingo. 

De curând, la îndeplinirea a 5 ani de prezență în sectorul românesc de online casino, Vlad Cazino a susținut o amplă campanie de branding cu accent tocmai pe jocul responsabil, alături de ambasadorii de brand Florin Piersic Jr. și Cătălin Bordea, nume importante pe scena divertismentului local de cea mai bună calitate.

Demers amplu pentru Jocul Responsabil

Inițiativa “Împreună spre 0”, derulată pe toate piețele pe care Kindred Group este prezentă, se referă la finanțarea unei serii de proiecte menite să încurajeze o abordare responsabilă a jocurilor de noroc în România. Aceste proiecte vor include programe de comunicare și publicitate, precum și tehnologie și responsabilitate socială corporativă, explică reprezentanții grupului care deține mai multe branduri de top în gambling, printre care Unibet și Vlad Cazino. Astfel, pe de o parte publicul este educat și informat, oferindu-i-se chiar instrumente pentru acțiune pe cont propriu, iar pe de altă parte se implementează tehnologii de monitorizare tot mai avansate, pentru acțiune tocmai în sprijinul jucătorilor.

În ansamblu, proiectele acoperă mai multe paliere strategice. În prim-plan este partea de investiții în tehnologie, unde se evidențiază sistemul de detecție timpurie a jucătorilor cu risc – Player Safety – Early Detection System. Apoi, accentul cade pe investițiile în oameni. Kindred România are o echipă dedicată de experți în Joc Responsabil, care lucrează împreună cu echipele tehnice ale grupului și cu echipele care se adresează clienților.

Mai departe, investițiile ajung la partea de studii și cercetări, precum și la comunicare (campanii de popularizare a instrumentelor de Joc Responsabil, precum și campanii de suport, informare și de încurajare a moderației în ceea ce privește jocurile de noroc).

Comunicare eficientă pentru joc echilibrat

„Subiectul jocurilor de noroc este unul foarte prezent zilele acestea pe agenda publică și comportă un anumit grad de controversă, cauzat în principal de existența unor probleme care afectează jucătorii vulnerabili. Dorim să fim parte din soluția la aceste probleme și să ne aducem contribuția. Considerăm că un simplu marcaj cu sintagma „Joc Responsabil” sau îndemnul „Joacă Responsabil!” nu sunt suficiente pentru a preveni problemele de joc. Deși necesare, aceste mesaje sunt insuficiente, în opinia noastră. De aceea, dorim să desfășurăm campanii mai ample de comunicare prin care să încurajăm, dar și să explicăm ce înseamnă Jocul Responsabil, cum poate fi identificat un jucător vulnerabil, dar și ce instrumente are la îndemână și cum le poate folosi”, a declarat Lucian Prisecaru, General Manager Kindred Group România.

Cu o experiență internațională de peste 26 de ani, Kindred se numără printre cele mai renumite companii la nivel mondial în industria jocurilor de noroc online. Românii se pot distra pe platformele Unibet și Vlad Cazino, ambele licențiate local (L1160657W000330 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!), asigurându-se deplină legalitate și maximă siguranță. Plasând jucătorii în centrul atenției sale, Kindred Group are ca obiective principale eliminarea oricăror potențiale probleme legate de jocurile de noroc și contribuția la un dialog bazat pe fapte.