Cazuri  de hepatită severă la copii înregistrate în SUA şi Europa, fără să fie asociate virusurilor care provoacă boala

Autoritățile  din domeniul sănătăţii publice din Europa şi SUA investighează cauza apariţiei a zeci de cazuri de hepatită severă la copiii cu vârste sub 13 ani, potrivit NBC News.

OMS a declarat, vineri, că investighează 74 de cazuri de ”hepatită acută severă” la copiii sub 13 ani din Regatul Unit şi Irlanda de Nord. Alte tre cazuri au fost raportate şi în Spania și nouă în SUA.

Virusul care provoacă de obicei boala – hepatita A, B, C, D şi E – a fost infirmat în cazurile respective, ceea ce a făcut ca medicii să fie incapabili să explice motivul apariţiei acestora

În unele cazuri, boala a fost atât de gravă, încât copiii au avut nevoie de un transplant de ficat. Din fericire, nu au fost raportate decese, cel puţin, nu încă.

Nu este clar când au început să apară aceste cazuri, dar dintre primii 10 identificaţi în Marea Britanie, nouă s-au îmbolnăvit în martie şi unul în ianuarie 2022.

În cazul a cinci din cele nouă cazuri din Alabama, identificate între octombrie 2021 și februarie 2022, copiii au fost testați pozitiv la un adenovirus tip 41, dar adenovirusurile sunt virusuri respiratorii, care produc banala gripă și nu sunt asociate cu afecțiuni ale ficatului.

Până în prezent, medicii nu au reuşit să găsească o conexiune între cazuri, care au apărut la distanţe de mii de kilometri.