18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Horia Moculescu, falit. Celebrul compozitor nu mai are din ce să se întrețină

Horia Moculescu a ajuns într-o situație disperată! Compozitorul se confruntă cu probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus. Și de parcă acest lucru nu era suficient, artistul s-a trezit și cu pensia micșorată.

Compozitorul Horia Moculescu traversează una dintre cele mai dificile perioade din viața lui. În urmă cu câteva luni artistul a fost suspect de coronavirus și internat de urgență la spital. Din fericire, rezultatul testelor a dovedit că nu e vorba de virusul SARS-COV2 , ci a fost doar o răceală. Însă, aceste probleme nu sunt singurele care-i dau bătăi de cap. Nici pe latura financiară artistul nu se descurcă prea bine. Din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului toate evenimentele pe care Horia Moculescu le avea au fost anulate și nici viitorul nu suntă prea bine.

„Această pandemie îngrozitoare ne afectează pe noi, artiştii, în mod nemijlocit. Pentru că, în calitate de artişti de scenă, nu ne invită nimeni, nicăieri, că nu există evenimente. În calitate de compozitor, e mai rău. Neexistând evenimente, nu sunt nici bilete de vânzare. Şi noi din bilete primim drepturi de autor. De acolo provin drepturile de autor, dintr-o bucăţică de bilet. Care nu mai există. Previziunile noastre au fost sumbre anul acesta. O să luăm cam 15% din ce luam de obicei” , a declarat Horia Moculescu pentru wowbiz.ro

Horia Moculescu are probleme financiare
Problemele financiare par că-l urmărească pe Horia Moculescu încă de la începutul anului. Artistul a primit o scrisoare de la Casa de Pensii prin care era înștiința de faptul că pensia va fi micșorată.

„Am primit un material voluminos cu recalcularea pensiei mele prin care mi se spune că nu mai am 1895 de puncte, ci am 1700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2.385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puținț, spunea Horia Moculescu în primăvară.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate