Iani Hagi face mai mulți bani decât tatăl său. Câți bani câștigă Hagi Jr. din reclame

0

La umbra renumelui tatălui său, Ianis Hagi este privit drept unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din România, deși prestațiile sale de pe teren nu au ajuns încă să amintească nici măcar fugar de ce făcea Gică la vârsta lui.

Ce se poate afirma cu certitudine despre Ianis Hagi este că, la de 22 de ani, reprezintă un etalon de seriozitate, dăruire și disciplină în fotbalul românesc.

Ianis Hagi face bani din reclame

Mijlocașul român este imaginea unor branduri mari din zona de echipamente sportive, băuturi răcoritoare și îngrijire corporală.

Primul său contract de markenting și, totodată, cel mai important dintre toate, este cel semnat cu Nike. Înțelegerea cu compania din industria echipamentelor sportive a fost semnată în 2016, atunci când fotbalistul român avea doar 17 ani.

Cele două părți au convenit asupra unei durate consistente. Timp de șase ani, jucătorul român a fost unul dintre reprezentanți Nike în România. Suma încasată de Ianis din partea companiei americane este de 100.000 de euro anual.

În 2022, contractul dintre Hagi jr. și Nike va ajunge la final. Însă cel mai probabil, înțelegerea va fi prelungită, iar termenii vor fi unii mult mai avantajoși pentru mijlocașul lui Rangers.

Ianis Hagi și Lionel Messi, imaginea aceluiași brand

O altă sursă de venit extrasportiv a internaționalului român este Gilette. Colaborarea cu compania producătoare de aparate de bărbierit a început anul trecut și se va încheia la finele acestui an. Pentru fiecare an, Ianis Hagi va încasa câte 15.000 de euro.

De asemenea, Ianis Hagi face parte și dintr-un grup select de fotbaliști care colaborează cu compania de băuturi răcoritoare PepsiCo, cum ar fi Lionel Messi, Paul Pogba sau Mohamed Salah care apar, împreună cu jucătorul nostru, în reclamele la băutura răcoritoare.

În plus, Ianis este și imaginea Lay`s în România, firma producătoare de chipsuri fiind sub aceeași umbrelă PepsiCo. În urma acestor contracte, Iansi Hagi primește 25.000 de euro pe an.

În total, din contractele sale de marketing, Ianis Hagi câștică nu mai puțin de 140.000 de euro într-un singur an, o sumă frumușică pentru un tânăr fotbalist român în plină ascensiune.

La toate aceste venituri se adaugă și salariul pe care Hagi jr. îl primește la Rangers. Remunerația sa din partea clubului scoțian este însă cu mult peste ceeea ce câștigă din publicitate. Pe Ibrox Park, Ianis câștigă 1.196.000 de lire sterline pe an.

Spune ce crezi