Iarna revine in forta in weekend! Se reintorc ninsorile si frigul

Iarna geroasa ia o pauza pentru doua zile de primavara, cu temperaturi de sfarsit de martie. Au fost 7 grade astazi la Bucuresti, cu 23 de grade mai mult fata de duminica, atunci cand Capitala a fost polul frigului in Romania. Diferente uriase si temperaturi cu aproape 10 grade peste normalul perioadei s-au inregistrat astazi in mai multe orase din sud. In weekend, insa, frigul si ninsorile se intorc. Tot anotimpul rece va sta sub semnul vremii la extreme. Este un efect al incalzirii globale care a facut din 2018 cel mai fierbinte an pentru planeta noastra.

Imagini filmate la un interval de aproape 24 de ore, la Varful Omu, la peste 2500 de metri altitudine: daca ieri viscolul facea aproape imposibila deplasarea pe distante scurte, astazi vremea s-a schimbat radical.Dupa un weekend de iarna autentica, cand pe Muntele Mic, de exemplu, zapada a atins si doi metri grosime si a acoperit masinile celor care s-au incumetat sa urce spre domeniul schiabil, la poalele muntilor si mai jos, spre campie, astazi s-a instalat un alt anotimp.

Situatie similara si in Capitala, In patru zile, Bucurestiul a trecut de la polul frigului, la o scurta primavara. Duminica dimineata s-au inregistrat cele mai scazute temperaturi din tara. Au fost minus 16 grade. Astazi sunt cu peste 20 de grade mai mult.

Diferente enorme de temperatura
Vremea la extreme s-a simtit  mai ales in sudul tarii. Daca duminica, la Calafat, au fost minus 10 grade, astazi la pranz temperatura a urcat la 14. Cu 24 de grade mai mult.

Diferente mari de temperatura s-au atins si in cel mai sudic oras al Romaniei – Zimnicea, care a trecut de la minus 10 la 13 grade.

Temperaturile de azi au fost si cu 10 grade peste normalul perioadei. La malul marii au fost 9 grade, soare si o vreme de sfarsit de martie.

Vremea rece revine din weekend
Vremea se va intoarce, insa, la temperaturile normale lunii ianuarie, chiar din acest weekend, cand un val de aer rece va patrunde in Romania, dinspre Rusia si va aduce ninsori, in special la munte.

Temperaturile maxime nu vor mai trece de 5 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -8 si 0 grade. Meteorologii spun ca trebuie sa ne obisnuim cu

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !