De ce a fost arestat avocatul din Iași a cărui iubită a căzut de la etajul 6 în urmă cu un an. Probele îi contestă sinceritatea

În urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul orașului.

Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Legiștii au mai descoperit că avocata era însărcinată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar avocatul Sebastian Felecanu, iubitul tinerei decedate, a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident.

Ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile. Deoarece nu existau date care să arate că ar fi fost vorba despre vreun omor, oamenii legii nu au reținut pe nimeni atunci.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar Sebastian Felecanu, iar anchetatorii au mers iniţial pe varianta unui accident sau a unui suicid. Procurorii au adunat probe prin care susţin că femeia ar fi fost aruncată de la etaj chiar de iubitul acesteia.

Acum, însă, avocatul ieşean Sebastian Felecanu a fost arestat preventiv pentru omor calificat.

În noaptea respectivă cei doi ar fi venit acasă de la o petrecere, iar ulterior s-ar fi certat violent.

Sâmbătă, 16 iulie, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis cererea făcută de anchetatori pe numele avocatului Sebastian Felecanu.

Cel mai probabil, avocatul ieşean Sebastian Felecanu va contesta decizia luată de judecătorii din cadrul Curţii de Apel. Contestaţia va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Felecanu susţine că e nevinovat, dar expertizele din dosar îl contrazic.

Expertizele au durat aproximativ un an d, iar specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţin că au scos la iveală adevărul.

Surse judiciare afirmă că expertiza efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea şi că victima a fost împinsă, potrivit bzi.ro.

Anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi în ce o priveşte pe victimă, Monica Cioată.

Expertiza tip analiză comportamentală a exclus orice suspiciune în ceea ce priveşte un potenţial suicid din partea tinerei, Monica Cioată, ca profil psihologic.

Analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii.

Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea că victima a fost împinsă de la etajul 6 al blocului AJOFM, din zona Târgu Cucu.