Iași. O profesoară a ajuns la spital după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în clasă

O profesoară de la un liceu din Iași a ajuns la spital după ce un elev a pulverizat spray lacrimogen în sala de curs.

Elevul spune că doar s-a jucat cu spray-ul în timpul pauzei și că ar fi pulverizat spre geam, dar vântul a adus vaporii toxici înapoi în interior. El riscă scăderea notei la purtare. Și poliția face verificări.

Incidentul a avut loc în pauza de dinaintea orei de Logică, la clasa a 9-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași.

La doar câteva minute după începerea lecției profesoarei i s-a făcut rău. Echipa medicală de la cabinetul școlii a fost solicitată imediat.

”I-am dat primul ajutor pentru că doamna prezenta un edem Quincke, asta înseamnă că avea limba amorțită și simțea furnicături în gât”, spune Liliana Nicuriuc, asistentă medicală:.

Imediat au fost dechise toate geamurile, iar elevii au fost evacuați.

Cei 27 de elevi au fost evacuați de urgență după ce un coleg de-al lor a pulverizat spray lacrimogen în sala de curs.

”El spune că a pulverizat la geam în afară. L-am întrebat de ce a venit cu așa ceva la școală și mi-a spus: din autoapărare, fiindcă în cartier se simte amenințat, iar gestul respectiv probabil că l-a făcut din teribilism”, spune directorul liceului, Ilie Gheorghică.

Un echipaj SMURD a ajuns la liceu, iar profesoara de 44 de ani a fost dusă la spital pentru investigații suplimentare. Intervenția rapidă a echipei medicale din școală a eliminat însă riscul unei reacții alergice severe.

”La noi pacienta era stabilă hemodinamic, fără semnele unei reacții anafilactice. A fost monitorizată și a plecat la domiciliu cu recomandări de consult alergologic, spune Diana Cimpoeșu – coordonator UPU-SMURD Iași.

Polițiștii fac verificări. La fel, și conducerea școlii a început o anchetă. Din fericire, niciun elev nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.