Iasul a dat lovitura! In noul top al salariilor din Romania, Iasul a depasit Timisul si este aproape de Cluj! Crestere spectaculoasa, inregistrata la Iasi!

• In ultima perioada, judetul Iasi a reusit sa dea o lovitura importanta de imagine • Intr-unul din cele mai importante topuri de la nivel national, judetul Iasi a ajuns sa fie peste alte regiuni ale tarii • Totul tine de serviciile prestate de angajatii din judet, unde iesenii au inregistrat castiguri salariale mult mai mari fata de alte persoane din zonele dezvoltate ale tarii • Iasul a depasit o bariera la care nimeni nu se astepta cu ceva ani in urma    

Situatie inedita pentru cei peste 170 de mii de angajati din judetul Iasi. Unul din cele mai asteptate topuri facute la nivel national a pus Iasul pe un loc extrem de important, in coasta unor regiuni mult mai dezvoltate economic. Cu toate ca judetul Iasi duce lipsa de proiecte majore de infrastructura, de o autostrada care sa lege regiunea de restul tarii, fara o centura ocolitoare sau alte obiective majore, situatia pare ca se va schimba radical.

In topul salariilor pe luna martie, judetul Iasi a ajuns sa fie intre primele patru din tara, imediat dupa capitala Bucuresti, judetul Cluj si judetul Ilfov. Ba chiar, in acest top, Iasul a trecut bariera de 3.000 lei lunar net. Astfel, judetul Iasi este peste Sibiu, Brasov, Timis sau Constanta, judete mult mai bine cotate. In sectorul agriculturii, silvicuturii si al pescuitului, salariile in Iasi au o medie de 2.397 lei lunar net. In ceea ce priveste sectorul industriei si constructiilor, media lunara neta este de 2.683 lei, in vreme ce in sectorul serviciilor, media salariala a ajuns la 3.282 lei.

„Câstigul salarial mediu net pentru judetul Iasi depaseste pragul de 3.000 de lei, situându-ne pe locul patru la nivel national. Cele mai mari salarii medii nete sunt în Bucuresti, unde salariul mediu net trece de 4.000 lei, in Cluj, unde se câstiga în medie 3.478 lei net, Ilfov, cu 3.299 lei net si judetul Iasi, cu 3.090 lei net. Câstigul salarial mediu net în judetul Iasi a crescut cu 16,5 la suta fata de luna martie a anului 2018, iar fata de luna februarie a anului 2019 a crescut cu 0,5 la suta. Indicele câstigului salarial real pentru luna martie 2019, fata de luna similara a anului 2018, calculat ca raport între indicele câstigului salarial net si indicele preturilor de consum, în judetul Iasi a fost de 112 la suta. Asta înseamna ca puterea de cumparare a salariului a crescut cu 12 la suta. Constatam cresteri importante de salarii în industrie si constructii, cu 27,4 la suta în medie in luna martie 2019 fata de luna similara a anului trecut. Salariul mediu net pe judet reprezinta un indicator al dezvoltarii socio- economice. Faptul ca judetul Iasi se situeaza pe locul patru la nivel national la capitolul câstiguri salariale confirma faptul ca judetul nostru este un pol de crestere economica în regiune”, a spus Ciprian Iftimoaei, directorul adjunct al Directiei Judetene de Statistica Iasi.

Vezi si: ANALIZA INCENDIARA! Aceasta este adevarata fata a industriei IT.

 » Sursa: bzi.ro

loading...