Iasul va gazdui la finalul saptamanii o noua editie a Festivalului Iei – „RomanIA Autentica”

In acest final de saptamana, in centrul Iasului, va avea loc o noua editie a festivalului „RomanIA Autentica„. Ca si la primele doua editii, câteva zeci de mii de ieseni, dar si turisti sunt asteptati duminica, 23 iunie 2019, în ajun de Sânziene, de Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul, în Piata Palatului Culturii si pe pietonalul Stefan cel Mare la cea de-a III-a editie de la Iasi a Festivalului Iei – „RomânIA Autentica”. Ca si in anii trecuti, iesenii si turistii sunt invitati sa îmbrace ia româneasca într-o ampla manifestare dedicata celebrarii traditiilor si mestesugurilor populare. Cea de-a IV-a editie la nivel national a evenimentului RomânIA Autentica va avea loc simultan în Iasi, Brasov si Hobita.

Ca si anii trecuti, evenimentul central al Festivalului Iei – RomânIA Autentica va fi un spectacol de muzica si dansuri populare. Între orele 15:00 si 22:00, pe scena din Piata Palatului Culturii vor urca Stefan Pintilie, Sabina Ursache, Cristinel Iordachioaia, Beatrice Duca, Stefan Deaconita, elevii David Simion, Andrei Nicai, Diana Cracana, Maria Ionescu si Carla Ursu, Laura Lavric, Claudia Martinica, Alexandru Bradatan, Ansamblul „Mugurelul” al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” si Ansamblul „Stefan Voda” – Capriana (Republica Moldova), ultima parte a concertului apartinându-le maestrului Nicolae Botgros si Orchestrei „Lautarii”, alaturi de care vor evolua Ion Paladi, Viorica Macovei, Constantin Bahrin, Ioana Capraru, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacot si Ion Macovei.

Vezi si: Festivalul „RomanIA Autentica” a facut de ras Afterhills – FOTO, VIDEO

De asemenea, între 20 si 24 iunie, pe pietonalul Stefan cel Mare va fi organizata si cea de-a III-a editie a Târgului mesterilor populari „RomânIA Autentica”, în care mesteri populari din România si din Republica Moldova vor expune si comercializa produse de artizanat si alimentare. Atât la concert, cât si la celelalte evenimente, biletul de intrare este ia. „Numarul atât de mare al participantilor la cele doua editii de la Iasi ale Festivalului Iei – «RomânIA Autentica» a demonstrat ca iesenii, dar si turistii au asimilat si au îndragit aceasta autentica sarbatoare româneasca. Dincolo de numarul participantilor, importanta a fost atmosfera de autentica si frumoasa sarbatoare româneasca pe care a îmbracat-o Iasul. Am vazut o emotie, o bucurie si o mândrie pura, pozitiva si tonica a oamenilor fata de traditiile românesti, ceea ce ne arata ca este de datoria noastr

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !