Idei de vacanta la munte, in Romania. 7 locuri frumoase de vizitat, in 2019

Cand caldura verii devine sufocanta, cu totii cautam un loc racoros, cu privelisti frumoase pentru a ne petrece vacanta. Iata cateva idei de vacanta la munte in Romania in articolul de pe a1.ro

Daca te pregatesti de concediu, dar nu ai marcat inca un loc pe harta, nu ezita sa alegi o destinatie de vacanta in Romania. Un loc linistit, cu aer curat si plin de verdeata poate fi prilejul ideal pentru a te relaxa cateva zile, chiar si atunci cand e vorba de un weekend. Iata cateva idei de vacanta ce te vor ajuta sa te decizi unde sa pleci la munte vara asta.

  • Idei de vacanta la munte  in Romania – Valea Doftanei

Un colt de paradis amplasat intr-un cadru pitoresc situat in partea nordica a judetului Prahova, intre vaile Prahova si Teleajen, la Valea Doftanei. O atractie importanta a zonei o reprezinta Lacul Paltinu, un loc potrivit pentru un gratar sau un picnic. In afara drumetiilor facute pe jos, te poti bucura de o plimbare cu bicicleta pe traseul pentru biciclete pe ruta Valea Doftanei-Cornu-Campina sau un traseu de echitatie pana in Posada. Zona ofera posibilitatea de a petrece niste zile de neuitat si de a te incarca de energie si ganduri bune.

  • Idei de vacanta la munte  in Romania – Statiunea Straja

Incepem lista noastra de idei de vacanta la munte cu statiunea Straja, care se afla in Judetul Hunedoara,Muntii Valcan,in S-V Carpatilor Meridionali. Straja are 210 cabane,vile,pensiuni si case de vacanta. Oamenii sunt foarte primitori si calzi,iar peisajul este cu adevarat spectaculos.

Statiunea este renumita si pentru incarcatura religioasa si istorica,aici putand fi vizitate Crucea Eroilor si Schitul Straja. Accesul in aceasta minunata statiune de vacanta se face dinspre Petrosani sau Targu-Jiu,pe soseaua nationala DN 66,iar la intersectia de la Livezeni urmezi indicatorul Lupeni pe DN 66A.

  • Idei de vacanta la munte  in Romania – Comana

Un loc de vis aflat la doar 30 de km de Bucuresti, inspre Giurgiu este Comana. Aici poti vizita Sfanta Manastire Comana, situata in comuna Comana, ctitorita de Vlad Tepes in anul 1461, Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Campia Romana, Balta Comana, cea de-a treia zona umeda din Romania si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii. Mai mult decat atat, te poti bucura de o super distractie in Parcul de aventura Comana, distractie ce presupune tiroliana, echitatie, plimbari cu trasura, plimbari cu barca cu vasle si cu motor, plimbari cu caiacul, tir cu arcul.

Tot la Comana se afla si Moara de Hartie din Satul mestesugurilor, conceputa ca un atelier-muzeu care pastreaza si transmite mai departe traditii manufacturiere romanesti si universale.

  • Idei de vacanta la munte  in Romania – Salina Turda

Cand vine vorba de idei de vacanta la munte, Salina Turda din Cluj ocupa un loc de cinste pe lista deoarece ea ocupa locul 22 printre cele mai incredibile destinatii de vacanta din lume.

 » Sursa: bzi.ro