Iesenii care locuiesc la case, fruntasi in colectarea selectiva a deseurilor

La scurt timp dupa implementarea noii strategii de colectare selectiva a deseurilor pe raza municipiului Iasi, o parte a populatiei s-a adaptat rapid la noile cerinte si conditii impuse de autoritatile locale.

Reprezentantii Salubris SA au remarcat interesul locatarilor de la case pentru modul de colectare selectiva a gunoiului, acestia respectand regulile in proportie de peste 90 la suta. Din acest motiv, conducerea Salubris intentioneaza sa intensifice actiunile de ridicare a deseurilor in zonele cu case.

Vezi si: Noi lucrari edilitare in cartierele orasului. Unde actioneaza echipele Primariei

„La acest capitol fruntasi sunt cetatenii din Iasi care locuiesc la case, pentru ca acolo reusesc sa-si administreze mai usor deseurile. Avem o restanta fata de acestia. Le-am promis ca, în loc de o zi pe luna în care mergem sa le colectam deseurile refolosibile, vom aloca doua zile pe luna pentru aceasta activitate, lucru care se va întâmpla din luna august. Începând cu luna octombrie vom avea patru zile de colectare a materialelor reciclabile”, a declarat Catalin Neculau, director general Salubris SA, care a anuntat ca urmareste gasirea unor solutii pentru ca si cei care stau la bloc sa faca progrese în colectarea separata a deseurilor.

Vezi si: EXCLUSIV! La IASI s-a decis o noua INVESTITIE intr-o cladire URIASA din plin centru – FOTO

Din lista de investitii a Salubris s-au încheiat doua contracte. Este vorba despre un contract de furnizare a opt autogunoiere compactoare (în valoare de 3.493.488 lei, fara TVA) si un contract de furnizare a doua autovehicule multifunctionale, cu dispozitiv de împrastiere antiderapant, lama deszapezire si instalatie de spalat trotuare (1.030.000 lei, fara TVA). Primul set de autovehicule a fost deja livrat, al doilea urmând a fi livrat la începutul lunii iulie.

Vezi si: Proiect la nivel inalt, derulat de ADRNE

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !