Important cand mergi la medic: Cum stii daca esti printre persoanele care trebuie sa evite anestezia generala

Esti aproape de o interventie chirurgicala si te intrebi care sunt riscurile anesteziei generale. Iata ce e bine sa stii despre aceasta procedura si ce persoane sunt mai expuse riscurilor. Anestezia generala sau totala este, practic, o coma indusa medical, in timpul careia pacientul nu este constient si nu raspunde la stimuli.

Se foloseste in interventiile chirurgicale majore la nivelul creierului, toracelui sau abdomenului sau cand interventia dureaza mai mult de doua ore. Anestezia generala se bazeaza pe starea de inconstienta a pacientului, pe diminuarea starii de neliniste a acestuia, pe lipsa durerii si pe relaxarea musculara.

In timpul anesteziei generale, care se obtine prin administrarea intravenoasa a unor medicamente sau prin inhalare, pacientul nu simte dureri. Folosita inca din secolul al XIX-lea, procedura este una sigura, dar care poate avea uneori efecte adverse temporare, precum: amnezie reversibila, mai ales la varstnici, ameteala, dificultate la urinare, greata, frisoane sau durere in gat scrie clicksanatate.ro.

Riscurile anesteziei generale: care sunt si cine poate fi afectat
O procedura in general sigura, anestezia generala vine cu cateva riscuri precum confuzie postoperatorie, infarct, pneumonie sau atac cerebral, persoanele expuse fiind pacientii varstnici si cei care trec printr-o interventie chirurgicala care dureaza foarte mult.

Apneea obstructiva de somn
De asemenea, anumite probleme de sanatate cresc riscul pacientului anesteziat de a suferi efecte adverse. Aceste afectiuni sunt: apneea obstructiva de somn (persoana are pauze de respiratie in timpul somnului), afectiuni ale rinichilor, inimii sau plamanilor, tensiune mare, alcoolism, fumat, reactii adverse la anestezic in trecut, medicatie care poate mari sangerarea (de exemplu, aspirina), alergiile la medicamente, diabet si obezitate.

Starea de constienta in timpul interventiei chirugicale

Printre riscurile anesteziei generale se numara si starea de constienta in timpul interventiei chirugicale. Se poate intampla ca la unele persoane (1 caz la 19 000) anestezia sa nu prinda in intregime si pacientul sa fie constient de ce i se intampla in timpul operatiei si chiar sa simta unele dureri. De regula, pacientul aude doar sunete pe termen scurt, inainte de inceperea propriu-zisa a operatiei. Pacientii care se afla in stare de constienta desi au fost supusi anesteziei generale pot dezvolta afectiuni psihologice pe termen lung, mai ales ca, muschii fiind inactivi, ei nu le pot semnala medicilor ce se intampla.

Evaluarea pacientului
Inainte de operatia care implica anestezie generala, pacientul va fi evaluat in ceea ce

 » Sursa: culinar.bzi.ro