In DIRECT si in EXCLUSIVITATE in Platoul BZI LIVE vine universitarul care administreaza un domeniu ce ne atrage si ne place tuturor – LIVE VIDEO

Miercuri, 19 iunie 2019, incepand cu ora 15.00 este programata cea de-a 326 editie BZI LIVE pe segmentul educational, cultural, istoric, religios, artistic si a mentalitatilor! Invitat este conf. univ. dr. Mariana Ursache, decanul facultatii din cadrul Universitatii Tehnice (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi care ne atrage si ne intereseaza pe toti. Este vorba de Facultatea de Textile-Pielarie de la TUIASI care si-a schimbat, recent, numele in Facultatea de Design Industrial si Managementul Afacerilor. Conf. univ. dr. ing. Mariana Ursache, explica faptul ca schimbarea de nume vine si pentru a raspunde exigentelor unei profesii care si-a pierdut din marca traditionalista, care se dezvolta in permanenta odata cu evolutia tehnologiilor. Primul pas in adaptarea facultatii la noile realitati de pe piata muncii a fost adoptarea conceptului de management tehnologic, iar acum s-a luat decizia schimbarii denumirii si pentru o mai buna concordanta cu dezvoltarea a programelor de studii ale facultatii: Design Industrial si Managementul Afacerilor. Schimbarea denumirii este doar un prim pas intr-o strategie de relansare a facultatii, conducerea acesteia intentionand sa demareze si un proces de restructurare a programelor de studii de licenta si de master.

„Am tinut cont si de necesitatea de a asigura o mai buna corelare a denumirii facultatii cu situatia si tendintele nationale si internationale, cu programele de studii pentru domeniile specifice si sectoarele industriale carora se adreseaza. Propunerea de schimbare a denumirii facultatii este rezultatul unei succesiuni de activitati, incepand cu o serie de consultari cu firme relevante din domeniu in cadrul unor intalniri organizate de facultate sau de catre organizatii partenere, discutii individuale cu reprezentanti din firme, consultarea de studii si rapoarte privind evolutia pietei muncii”, a precizat conf. univ. dr. ing. Mariana Ursache. Aceasta a mai punctat ca prin schimbarea denumirii, comunitatea academica de la facultate se angajeaza sa pregateasca specialisti intr-un domeniu care concepe si produce bunuri industriale ce sunt menite asigurarii confortului si sigurantei din viata de zi cu zi. In momentul de fata, facultatea pregateste specialisti pentru cele aproximativ 1.500 de firme din regiunea Moldovei, cererea de absolventi in domeniu fiind una foarte ridicata.

Solicitarea a fost inaintata catre Ministerul Educatiei Nationale, care a operat modificarile legislative, astfel incat noua denumire a fost oficial inregistrata. „In cadrul Facultatii de Textile-Pielarie si Management Industrial s-a dezvoltat, de peste 60 de ani, un colectiv dedicat managementului si administrarii afacerilor. Astazi, colegii nostri reprezinta un pol al educatiei in managementul afacerilor, iar printre absolventii programelor universitare se numara leaderi sau actionari ai marilor companii, reprezentanti de marca in diferitele sectoare economice din tara si strainatate. In acest context, adaugarea explicita a acestor preocupari in denumirea facultatii a devenit o cerinta tot mai accentuata exprimata mai ales de absolventi. In plus, termenul de «textile» ascunde acum mult mai multe valente decat in trecut, facultatea dezvoltand directii de studiu didactic si cercetare orientate spre design vestimentar, confectii, echipamente, imbracaminte smart etc. De aceea, consider atat inspirata, cat si bine motivata noua denumire”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !