In perioada 10 – 12 mai 2019 a avut loc editia a XI-a a Festivalului de cantec francofon ,,Chants sons sur scène”, la Baia Mare.

Marele premiu al finalei la categoria 18-25 de ani a fost castigat de Georgia Gradu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National ,,Emil Racovita'' din Iasi, profesor indrumator Simona Nenov.

Georgia va participa astfel la un stagiu organizat de DARC (asociatia Danse –Art- Rythme – Culture) in intervalul 10 si 24 august. Stagiul se va derula in cadrul celei de-a 44-a editii a Festivalului international de dans, cantec si comedie  de la Chateauroux, in centrul Frantei. Organizatorii stagiului propun participantilor  ateliere de dezvoltare personala si profesionala, cu formatori de renume international, la 23 de discipline precum jazz contemporan, hip-hop, muzica clasica, dans african, improvizatie teatrala, comedie muzicala, salsa, flamenco. In plus, pe intreaga durata a stagiului participantii au acces la spectacolele care au loc in cadrul festivalului ce se organizeaza in paralel la Chateauroux si se pot intalni cu artistii din program. La sfarsitul stagiului, in ziua de 23 august, tinerii participanti vor fi protagonistii unui spectacol in care vor face dovada talentului lor, a ceea ce au invatat in timpul atelierelor si vor evolua in fata a 5000 de spectatori.
Reamintim ca ARPF – Asociatia Romana a Profesorilor Francofoni –  este partener principal in organizarea Festivalului de cantec francofon ,,Chants sons sur scène'' de la Baia Mare. Sucursalele din tara organizeaza in fiecare an etapele de selectie numite Qualifs. La Iasi, etapa de selectie a fost organizata in ziua de 17 aprilie la Liceul Teoretic ,,Miron Costin''. Au participat 43 de concurenti din judetul Iasi si din orasul Botosani si s-au calificat pentru finala de la Baia Mare Casuneanu Alexia de la Colegiul National ,,Mihail Sadoveanu'' din Pascani (profesor Anca Aparaschivei), Gurgu Catalina de la Liceul Teoretic ,,Bogdan Voda'' din Halaucesti (profesor Claudia Ana Petrila), Georgia Gradu de la Colegiul National ,,Emil Racovita'' din Iasi (profesor Simona Nenov), Prisacariu Narcisa Andreea si Dascalu Teofan Dimitrie, ambii de la Colegiul National ,,August Treboniu Laurian'' din Botosa

 » Sursa: bzi.ro