Incendiar! Un afacerist controversat si-a securizat toata averea de teama creditorilor. Milioanele de euro i-au disparut ca prin farmec, din toate conturile

• Un afacerist controversat din Iasi a ajuns sa-si puna intreaga avere la adapost • Dupa ce a ajuns dator vandut la banci si la institutiile statului, personajul a decis sa-si ascunda intreaga avere • Dupa ce a jonglat ani la rand cu milioane de euro, afaceristul iesean a ajuns sa se razboiasca cu statul pentru fiecare leu

Un afacerist controversat din Iasi a ajuns ca in ultimii ani sa se bata cu statul roman si cu unitatile bancare pentru fiecare leu. Individul s-a erijat ani la rand intr-un personaj influent in lumea afacerilor, insa de  fiecare data s-a dovedit a fi un tepar notoriu. Asa se face ca, incoltit de datorii, afaceristul a ajuns sa-si ascunda averea si sa treaca totul pe numele celor doi copii. Pe numele lui Soranescu nu mai figureaza acum nimic, totul fiind vandut copiilor. Constantin Soranescu, cel care are hotelul Bellaria, fostul Onyx, din zona Bucium, a ajuns sa fie tras la raspundere pentru o serie de datorii neachitate. Ajuns in faliment, Soranescu a incercat diverse jonglerii financiare pentru a nu fi executat silit integral si pentru a mai salva ceva din afacere.

Familia Soranescu detine prin Complex Onyx SRL, constructia din Soseaua Bucium, nr. 7 ce functioneaza ca restaurant si hotel, cunoscuta drept Hotelul Bellaria. Totul a fost trecut pe numele celor doi fii, Marius si Razvan. Cu toate acestea, datoriile i-au ajuns din urma, iar acest complex a fost ipotecat.

Pentru ca nu si-a platit datoriile catre firmele cu care a colaborat, familia Soranescu s-a trezit cu interdictii de instrainare a cladirilor. Unele institutii bancare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Directia Economica de Finante Publice Locale (DEFPL) au ajuns sa vaneze totul, asta pentru ca familia nu si-a achitat darile.

Baietii lui Soranescu, Marius si Razvan, detin o proprietate in strada Spiru Haret din zona Bucium, care a fost achizitionata de la doi cetateni de nationalitate elena. Este vorba de o casa de locuit de peste 130 metri patrati, cu tot cu terasa. Pe numele lor mai apare si un teren intravilan de 70 metri patrati in municipiu, dar si un alt teren din Bucium de 377 metri patrati, care de-a lungul anilor si-a tot schimbat proprietarii.

Citeste si: Executorii au intrat in vila afaceristului Constantin Soranescu – FOTO, VIDEO

Onyx s-a divizat pe bucati

SC Complex Onyx SRL, firma care detine Bellaria, a impartit suprafata din Bucium in mai multe parcele pentru a mai pacali creditorii. Desi bancile, ANAF sau Finantele iesene s-au pus pe familia Soranescu, acesta inca incearca sa scape basma curata. Asa au aparut suprafete de 4.900 mp, 170 mp, 380 mp.

In plus, Soranescu s-a ales cu sechestru si pe unele terenuri din zona Bucium, dupa ce a ajuns sa nu-si mai plateasca darile catre stat. Pentru a scapa basma curata, Soranescu a incercat o serie de inginerii financiare.

De exemplu, Constantin Soranescu a vandut Hotelul Bellaria,

 » Sursa: bzi.ro