Incepe Anul Porcului de Pamant la chinezi. Ce simbolizeaza

Anul nou chinezesc incepe in 5 februarie sub semnul Porcului de Pamant. Chinezii sarbatoresc Anul Nou pe baza unui calendar care tine seama de ciclurile Lunii, iar fiecare an este asociat unuia dintre cele 12 semne ale Zodiacului lor, caruia i se alatura unul dintre elementele metal, apa, lemn, foc, pamant, potrivit Mediafax.

Cele 12 semne ale Zodiacului chinezesc sunt: sobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, oaia (capra), maimuta, cocosul, cainele si porcul. In Zodiacul chinezesc, apartenenta la o anumita zodie se stabileste in functie de anul nasterii, si nu in functie de data nasterii. Astfel, o anumita zodie se repeta o data la 12 ani.

2019, Anul Porcului de Pamant, este considerat de astrologii chinezi o perioada buna pentru a face bani si pentru a investi. De asemenea, noul an chinezesc va fi unul al bucuriei, al prieteniei si iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru ca porcul atrage succesul in toate aspectele vietii.

Calendarul chinezesc tine seama de ciclurile Lunii, iar Anul Nou chinezesc nu are o data fixa: acesta cade insa intotdeauna in intervalul 21 ianuarie – 19 februarie, la a doua Luna noua dupa solstitiul de iarna.

Conform traditiei, sarbatorirea Anului Nou chinezesc are loc 15 zile la rand, atat cat dureaza un ciclu lunar, de la Luna noua la Luna plina. Fiecare dintre cele 15 zile de sarbatoare este dedicata unor anume activitati sociale si familiale.

Pe 4 februarie se va incheia Anul Cainelui de Pamant, iar, dupa Anul Porcului de Pamant, va urma cel al sobolanului de Metal.

Cea mai importanta sarbatoare din calendarul chinezesc pune accentul pe familie si, de obicei, milioane de chinezi se grabesc in zilele care preced Ajunul sa paraseasca marile orase pentru a li se alatura celor dragi.

413 milioane de persoane vor calatori anul acesta spre locurile natale, pentru a se alatura familiilor, potrivit agentiei de presa Xinhua.

Exista o serie de obiceiuri si superstitii asociate primei zile a Noului An chinezesc. Astfel, oamenii trebuie, printre altele, sa evite sa spele rufe, podele, sa nu stea in preajma copiilor care plang, altfel vor avea ghinion tot anul. Totodata, evita sa isi spele parul, obiectele ascutite, sa aiba datorii si este de preferat ca femeile sa nu iasa din casa.

Potrivit astrologiei, persoanele nascute sub semnul noului an, respectiv al Porcului (in 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019), vor avea parte de o perioada marcata de ghinion. Numerele norocoase pentru cei nascuti sub semnul Porcului sunt 4, 6 si 8, culorile norocoase sunt galben, gri, auriu, florile norocoase sunt margaretele si hortensiile.

In credinta chineza, porcul simbolizeaza norocul, cinstea, prosperitatea, creatura fiind permanent bine hranita si ingrijita. Porcul este si un semn al virilitatii, motiv pentru care imaginea acestuia este de obicei regasita in dormitoarele celor care incearca sa aiba copii. Persoanele nascute sub semnul Porcului sunt

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !