14.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Începe testarea la scară largă în România: 11.000 de bucureşteni intra voluntar în program – VIDEO

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că Primăria Capitalei va da startul programului de testare a cetățenilor. În primă fază vor fi testați 11.000 de cetățeni care înscriu voluntar în proiectul ”Testăm pentru București”.

”Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta clinicilor de stat şi private testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar în proiectul “Testam pentru Bucureşti”. Nu dăm vouchere, nici bonuri, cum neadevărat s-a scris în aceste zile. Nu facem altceva decât ceea ce se întâmplă în toată lumea, să testăm persoanele fără simptome, dar care pot fi contaminate şi să reprezinte vectori de transmitere. Doar aşa putem reporni activităţile şi economia.

În acelaşi timp, ASSMB și 5 spitale s-au pregătit să depună proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile – direcționate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populației, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4.

Pentru preşcolarii, elevii, părinţii şi profesorii din Municipiul Bucureşti, deoarece învăţământul se va desfăşura preponderent

on-line din cauza pandemiei, am pregătit proiectul Bucureşti.citeşte.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucureşti.citeşte.ro.
Vor avea la dispoziţie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive.”, spune Gabriela Firea.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate