Începerea anului universitar are probleme. Cum vor învăța studenții începând cu luna octombrie

0

Datorită creșterii alarmante ale ratei de infecție cu coronavirus, activitatea universităților ar putea fi perturbată. La nivel local au fost adoptate și se pregătesc o serie de restricții, iar școlile au început să treacă în mediul online.

Universitățile pot decide cum se vor organiza cursurile
Universitățile din România au decis că vor începe cursurile semestrului I atât online, cât și cu prezență fizică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că fiecare universitate poate lua o decizie legată de ce se va întâmpla la debutul anului.

„Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, afirma Sorin Cîmpeanu.

În București, universitățile mari vor începe cursurile semestrului I online și cu prezență fizică, respectând măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Afirmația lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
„Toată săptămâna aceasta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură.

După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate”, afirma Sorin Cîmpeanu, luni.

Spune ce crezi