Inchisoare cu suspendare pentru Madalin Dumitru

Inchisoare cu suspendare pentru un subaltern al lui Sorin Oprescu – Judecatorii confisca peste 1.500.000 lei si un aparat de bruiaj

Madalin Dumitru, fostul director al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primariei Bucuresti, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea mai multor infractiuni de coruptie, insa decizia nu este definitiva, potrivit Agerpres.Conform deciziei instantei, Madalin Dumitru va sta 8 ani sub supraveghere. Instanta a mai dispus confiscarea mai multor sume de bani de la fostul director, care insumeaza peste 1,5 milioane lei (961.922 lei si 129.306 euro), el avand de platit si cheltuieli judiciare catre stat de 60.000 lei.

De asemenea, lui Madalin Dumitru i-a fost confiscat un dispozitiv de bruiaj semnal SMS.
Pe de alta parte, judecatorii au decis restituirea catre fostul director a sapte telefoane mobile Iphone si a unui Black Berry, dar restituirea a opt ceasuri marcile Ulysse Nardin, Longines, Mont Blanc, Cartier, Earnshaw, precum si a unui stilou Mont Blanc Joseph II Limited Edition.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
Fostul director in Primaria Capitalei a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2014 pentru luare de mita, trafic de influenta (6 infractiuni), efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare in forma continuata, abuz in serviciu, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la infractiunea de spalare de bani si fals in declaratii (3 acte materiale).
Madalin Dumitru a fost sef al DGISP in perioada 2008 – 2013, pe vremea cand Sorin Oprescu era primar general al Capitalei.
Conform DNA, dupa ce a fost numit in functia de director al DGISP, Madalin Dumitru a continuat sa efectueze acte de administrare a societatilor SC Precon SRL si SC Magistral SRL atat in mod direct, cat si prin intermediul altor persoane, fiind in continuare factorul de decizie in cadrul acestora.

„Ca urmare a exercitarii acestor activitati incompatibile cu functia exercitata, inculpatul Dumitru Madalin Ionica a obtinut foloase materiale necuvenite care constau in: suma de 48.000 lei ridicata din casieria SC Precon SRL de catre administrator, la solicitarea sa si depusa de acesta intr-un cont indicat; costurile suportate de SC Precon SRL pentru angajarea unui sofer personal, respectiv retributia acestuia; costurile suportate de SC Precon SRL pentru asigurarea folosintei mai multor autoturisme (rate de leasing, asigurari, taxe, cheltuieli de intretinere) – Chrysler Grand Voyager, Audi A5, Audi Q7, costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el si fiul sau”, spun procurorii.

Acesta a fost acuzat si de obtinerea de foloase si pentru alte persoane, reprezentand salarii aferente perioadei 20 octombrie 2010 – 16 mai 2013 (213.900 lei) si costurile aferente asigurarii folosintei mai multor autoturisme.
In perioada 2009 – 2014, in calitate de director, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, el este acuzat de DNA ca a pretins si primit de la o firma foloase necuvenite de peste 9.200 lei,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !