• Home
  • Externe
  • Incident grav la o fabrica Tesla: Un inginer a fost atacat de un robot proiectat să mute piese pentru autoturisme

Incident grav la o fabrica Tesla: Un inginer a fost atacat de un robot proiectat să mute piese pentru autoturisme

Inginera Tesla atacat de un robot

Un incident neobișnuit s-a petrecut la fabrica Giga Texas a Tesla, situată în apropiere de Austin, unde un inginer a fost atacat de un robot în timp ce lucra. Evenimentul a fost relatat de doi martori care au observat cum robotul, proiectat pentru a manipula piese de aluminiu, l-a prins pe inginer, provocându-i răni serioase.

Potrivit unui raport din 2021, citat de Daily Mail, incidentul a avut loc în timp ce inginerul programa software-ul a doi roboți Tesla dezactivați. Robotul l-a prins, înfiptându-și ghearele metalice în spatele și brațul victimei și lăsând o dâră de sânge. Victima a suferit o rană deschisă la mâna stângă, dar, conform raportului, nu a avut nevoie de concediu medical.

Deși nu au fost raportate alte incidente similare la fabrica Tesla din Texas în 2021 sau 2022, creșterea accidentelor legate de roboți în diverse domenii, cum ar fi la centrele de expediere Amazon sau în chirurgia robotică, ridică întrebări privind riscurile tehnologiei automatizate în medii de lucru.

Există îngrijorări și în legătură cu sub-raportarea accidentelor la fabrica Tesla Giga Texas, un avocat susținând, pe baza discuțiilor cu muncitorii, că numărul real al incidentelor este mai mare decât cel raportat oficial. Mai mult, în septembrie 2021, un muncitor a decedat din cauza unui accident vascular cerebral provocat de căldură în timpul construirii fabricii.

Tesla a fost acuzată și de furnizarea de certificate de siguranță false unor angajați, iar rata accidentelor de la fabrica din Texas este raportată a fi mai mare decât media națională.

În ciuda acestor evenimente, Tesla nu a oferit comentarii oficiale, având în vedere desființarea echipei sale de relații media din SUA în 2020.