joi, 28 mai 2020

INCONȘTIENTA FARĂ LIMITE! Enoriaşii au sărutat sicriul lui IPS Pimen, răpus de COVID-19 VIDEO

Știrile zilei

SUA se pregătește pentru valul doi al pandemiei de Coronavirus. Milioane de doze de vaccin vor ajunge în farmacii

În Statele Unite ale Americii, lanțurile farmaceutice se pregătesc să distribuie, în următoarea perioadă, împotriva gripei înainte de luna...

Copilul dispărut la Hâncești ar fi fost urcat într-o mașină de persoane necunoscute

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, a declarat că, potrivit unor informaţii, ultima dată copilul de 6 ani din Hâncești,...

Vulpiței i s-a oferit un miliard pentru a renunța la Acces Direct și să o trădeze pe Mirela Vaida

Vulpița a devenit atât de celebră încât unele persoane cunoscute în showbizul românesc caută să se asocieze cu ea....

Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost depus, în seara zilei de miercuri, în biserica „Sf. Gheorghe” de la Mănăstirea „Sf. Ioan”, aflată în municipiul Suceava. Unii dintre credincioşii care au intrat în biserică pentru a-şi lua rămas bun de la înaltul ierarh şi-au dat jos măştile de protecţie şi au sărutat sicriul şi crucea.

Miercuri seară, 20 mai, cei aproximativ 400 de credincioşi care au venit la Mănăstirea „Sf. Ioan” au fost invitaţi să intre în biserica „Sf. Gheorghe” în grupuri de câte 4-5 persoane, pentru a-şi lua rămas bun de la ÎPS Pimen.

Unii dintre mireni au uitat însă de regulile de distanţare socială şi de pericolul de infectare cu SARS CoV-2, şi-au îndepărtat măştile de protecţie care le acopereau nasul şi gura şi au sărutat sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al înaltului prelat, care a murit de COVID-19. Alţii au sărutat icoana sau crucea de lângă sicriu.

În imaginile video transmise live din biserică pe pagina de Facebook a portalului doxologia.ro se observă şi copii care sărută sicriul. Reporterul „Adevărul” i-a semnalat aspectul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Costică Gheaţă, care a luat legătura cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a solicitat să se ia măsuri de distanţare socială.

Ulteror, sicriul a fost delimitat cu un cordon pentru ca oamenii să nu se mai poată apropia de acesta. ÎPS Pimen a decedat în noaptea de 19 spre 20 mai, după ce a stat internat timp de o lună la Institutul „Matei Balş”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -INCONȘTIENTA FARĂ LIMITE! Enoriaşii au sărutat sicriul lui IPS Pimen, răpus de COVID-19 VIDEO 2