Incredibil! Un pacient de la Spitalul de Recuperare sustine ca un robot i-a salvat viata! Iata ce spun medicii despre cel care a stat in coma 21 de zile – FOTO, VIDEO

• Un robot minune de la Spitalul de Recuperare salveaza anual mii de vieti • Un barbat a mai primit o sansa la viata, dupa ce a stat in coma 21 de zile, iar medicii nu i-au mai dat sanse de supravietuire • Sotia acestuia crede ca robotul este cea mai mare minune din viata lor si ca fara el, astazi, sotul ei ar fi ca o leguma • Medicii sunt foarte increzatori ca aceasta aparatura are sa crute multe vieti de acum inainte

Spitalul Clinic de Recuperare Iasi are in dotare un robot cu ajutorul caruia, anual, mii de pacienti isi recapata sansa de a trai o viata normala. Listele de programare au ajuns in luna iunie 2020, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Pe langa lista de programari este si lista de asteptare, adresata pacientilor care au afectiuni recente si care reprezinta o prioritate.

Lunar, internati pentru a beneficia de serviciile spitalului care includ si terapia robotizata, sunt aproximativ 130 de pacienti. Acestia sustin ca robotul face minuni si ca a pus sute de oameni pe picioare. Aceasta este si povestea lui Dumitru Alexa, un pacient in varsta de 61 de ani, care, in urma unui accident vascular cerebral, a crezut ca nu mai exista nicio sansa sa isi reia viata de la capat.

Medicii nu-i mai dadeau nicio sansa

In 2008, Dumitru Alexa a avut un accident vascular cerebral minor. Dupa opt ani de zile in care a trait o viata normala, soarta avea sa-l loveasca din nou. A stat in coma 21 de zile, sub lacrimile disperate ale sotiei lui, care de atunci nu se mai dezlipeste de patul lui de spital. Cand medicii nu mai credeau ca mai exista vreo sansa pentru Dumitru, iata ca rugaciunile sotiei lui au fost ascultate si a deschis ochii. Ca un nou-nascut a inceput sa invete din nou sa mearga, sa se hraneasca si sa zambeasca.

„Fata de cum am venit, ma simt mult mai bine. Robotul m-a pus pe picioare. Prima data cand am ajuns aici nu puteam sa merg deloc. Dupa ce am facut exercitii cu robotul, am descoperit ca incepeam deja sa pasesc. Dupa doua saptamani de stat in pat si mers la terapie, am facut primul pas. Mi-a salvat viata acest robot”, spune Dumitru.

Sotia acestuia, Lenuta, nu a plecat niciodata de langa cel care i-a fost partener o viata intreaga. I-a fost alaturi la fiecare pas si l-a ajutat sa-si accepte conditia si sa incerce traptat sa isi revina. Vine cu el periodic la tratamente si spune ca, fara el, viata ei nu are niciun sens si ca oricat de greu i-ar fi, va ramane langa el si-l va ajuta sa treaca prin cea mai grea perioada din viata lui. Ajungand in pragul de a-si hrani barbatul ca pe un prunc si de a-l invata din nou sa mearga, Lenuta a privit totul cu entuziasm si fiecare pas pe care Dumitru l-a facut a reprezentat pentru ea o noua speranta.

 » Sursa: bzi.ro