INCREDIBIL! Un tanar din Iasi si-a facut o asigurare de viata uriasa. Suma pe care o plateste lunar este ametitoare

• A crescut numarul iesenilor care isi fac asigurari de sanatate, de viata sau planuri de economisire pentru copii • Specialistii sustin ca, in ultimii 8 ani, numarul clientilor, mai ales tineri, a crescut cu 50 la suta • Cea mai mica suma platita pentru o asigurare este 60 de lei, iar cea mai mare este de minim 1.000 de euro, pe luna

Tot mai multi ieseni isi asigura locuintele, diverse bunuri, isi fac asigurari de sanatate sau de viata. Numarul celor interesati de astfel de asigurari a crescut considerabil in Iasi. Potrivit brokerilor in asigurari, interesul tinerilor mai ales, a crescut in ultimii ani in domeniul asigurarilor. Acestia sunt dispusi sa plateasca lunar o anumita suma pentru a fi siguri ca in cazul in care se intampla un accident rutier sau alta nenorocire pot fi despagubiti atat ei, cat si membrii familiei.

„Tinerii sunt cei mai numerosi clienti. Se informeaza si vin deja cu lectia facuta cand vor sa incheie un contract de asigurare. Numarul clientilor a crescut cu 50 la suta fata de perioada de acum 7-8 ani când au aparut asigurarile pe piata si au inceput sa vada clientii ce inseamna”, sustine Andrei Postelnicu, manager zonal la Destine Broker.  

Un client si-a asigurat viata pentru 600.000 de euro

Trei dintre cele mai cautate asigurari de catre clientii din Iasi sunt cele de viata sau de sanatate, dar si cele pentru asigurarea viitorului copiilor. Astfel, clientii sunt dispusi sa plateasca intre 80 de lei pana la cateva mii de euro, pe luna, pentru a avea astfel de asigurari. Asigurarea de viata cu acumulare de capital in caz de accident, boala este cea mai cautata de clienti. De exemplu, un client din Iasi plateste lunar 1.000 de euro pentru o asigurare de viata de 600.000 de euro.

Asigurarea de sanatate este un tip de asigurare foarte populara printre clientii din Iasi care vor sa nu mai stea la cozi in spitalele de stat si sa fie tratati cum se cuvine in momentul in care se intampla un eveniment nefericit in viata lor. „Se stabileste suma în functie de bugetul clientului. Polita de asigurare are partea de protectie pana la sfârsitul contractului si clientul poate sa fie despagubit cu o anumita suma. Contractul este de la minim 10 ani pana la 30 de ani. In aceasta perioada, oricand se poate renunta la polita daca se doreste. Suma platita de client lunar este de maxim 15 la suta din venitul lui anual”, sustine Andrei Postelnicu.
Planurile de economisire pentru copii au luat avant in randul parintilor din Iasi. Pentru 80 de lei, se despagubesc sume de zeci de mii de lei. Polita se plateste lunar pana cand copilul implineste 25 de ani, in cazul in care parintii opteaza pentru acest tip de polita. „A crescut si alocatia si astfel parintii prefera sa o utilizeze in acest scop. Totul este transparent si clientii au mai multa incredere in general in asigurari”, mai spune Andrei Postelnicu.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !