Ingrediente de origine animala, de evitat cand iei suplimente

Multe ingrediente din vitamine si suplimente provin de la animale sau presupun testarea pe animale, deci fii sigura ca citesti si intelegi etichetele si uita-te mereu dupa lista detaliata de ingrediente, pentru a stii ce consumi de fapt.

1. Gelatina

Principalul ingredient din suplimente, despre care putina lume stie ca e de origine animala este gelatina. Aceasta ocupa, de obicei, primul loc in lista, deoarece este in cantitatea cea mai mare si inveleste capsulele. Ea se obtine prin fierberea oaselor si intestinelor a mai multor animale, de obicei porc sau vita si este acelasi ingredient care se gaseste in diverse deserturi.

2. Stearat de magneziu

Stearatul de magneziu este, in mod normal, derivat din porc si este folosit ca lubrifiant in capsula sau chiar umplutura printre ingrediente. Acesta se extrage din acidul stearat, care este un acid gras ce se gaseste in carnea de porc, pui, vita, peste, unt, lapte, cacao si tarate. Pentru a fi sigura ca nu consumi acest ingredient, trebuie sa iei doar suplimente complet vegane.

3. Lanolina

Lanolina provine de la oi si este adesea foloita in suplimentele cu vitamina D. Verifica daca suplimentele de Vitamina D3 pe care le cumperi sunt calciferoli sau colecalciferoli, caz in care sunt facute din lanolina. Vitamina D3 vegana este disponibila in plafare si extrasa din alge.

4. Polen

Polenul de albine este adesea inclus in suplimentele alimentare menite sa confere mai multa energie dupa antrenamente sau in alimentele asa zis vegane. Desi unele persoane inca incearca sa clarifice daca consumul de miere si polen este etic, unii oameni cred ca orice provine de la albine, poate fi considerat ingredient de origine animala. in acest sens, polenul este format din spori microscopici pe care albinele ii creeaza in timpul polenizarii plantelor.

5. Carmin

Unele suplimente contin carmin pe post de colorant, dar acesta se extrage dintr-un anumit tip de gandaci si deghizat sub denumirea de Red#40.

6. Acid caprilic

Acesta este un derivat din lapte de capra sau oaie si e folosit adesea pe post de invelis, dar exista si surse vegetale cum ar fi uleiul de cocos si cel de palmier, din care el se poate extrage. Daca iti cumperi un supliment si vezi ca are acid caprilic,

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !