Investitii de milioane de lei, derulate in Iasi. Topul comunelor care au dat lovitura dupa ce au luat un sac de bani de la Guvern

• Mai multi primari din judet au reusit sa dea o lovitura importanta • O institutie guvernamentala a derulat o serie de proiecte in unele comune iesene, valoarea investitiilor fiind de cateva milioane de lei • Toate aceste proiecte sunt derulate prin Compania Nationala de Investitii, autoritate gestionata de Guvernul Romaniei

Mai multe autoritati locale au reusit sa dea o lovitura in ceea ce priveste investitiile publice. Pe langa proiectele derulate cu fonduri locale sau europene, unele primarii iesene au beneficiat de proiecte in baza fondurilor de la Compania Nationala de Investitii, din cadrul Ministerului Dezvoltarii regionale si Administratiei Publice.

In privinta proiectelor derulate prin Compania Nationala de Investitii (CNI), in judetul Iasi sunt derulate o serie de proiecte in valoare de cateva milioane de lei. Aceste obiective au fost demarate in baza Programului National de Constructii de Interes Public sau Social.
De exemplu, in comuna Belcesti se deruleaza un proiect legat de infiintarea unui campus scolar la Liceul Tehnologic „Victor Mihailescu Craiu„. Valoarea proiectului derulat prin CNI este de 10.9 milioane lei.

Un alt proiect derulat prin CNI in judetul Iasi este legat de infiintarea unui asezamant cultural in localitatea Cristesti, proiect cu o valoare de 630 de mii de lei. Un alt proiect asemanator este cel din comuna Erbiceni, unde va fi ridicat un camin cultural pentru 4.9 milioane lei, proiect derulat de asemenea prin Compania Nationala de Investitii.

Un alt camin cultural va fi ridicat in satul Cuza Voda din comuna Ipatele, proiect ce are o valoare de 1.5 milioane lei. Si in localitatea Mogosesti- Iasi va fi ridicat un astfel de centru, valoarea proiectului fiind de 1,1 milioane lei. Comuna Movileni a obtinut de la CNI 1,7 milioane lei pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea caminului cultural.

In ceea ce priveste lucrarile de prima urgenta, comuna Erbiceni a obtinut un proiect de peste 440 de mii de lei privind lucrari de consolidare a terasamentului aflat la intersectia DS1509 cu DS 1244 in zona satului Totoesti.

Si localitatea Horlesti a beneficiat de un proiect in valoare de 3.4 milioane lei pentru construirea unei sali de sport. Alte sase proceduri de achizitie publica vor fi demarate tot prin CNI. Este vorba de reabilitarea, consolidarea si refunctionalizarea Observatorului Astronomic din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, in valoare de 3,3 milioane lei. Procedura a fost anulata prima data pentru ca nu s-a prezentat nimeni, aceasta urmand a fi reluata.

Un alt proiect in valoare de 21 de milioane de lei va ajunge la Institutul Regional de Oncologie pentru un centru de screening si diagnostic in bolile oncologice.

Comuna Gropnita va beneficia de 7,6 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri din localitate, iar comuna Miroslava va incasa 2,2 milioane lei pentru consolidarea unui drum din strada Iazului, comuna Horpaz. Un camin cultural din Sinesti va costa alte 2,2 milioane lei, iar un alt asezamant cultural din Tutora va costa 1,6 milioane lei.

Vezi si: Proiecte noi in comunele iesene prin Compania Nationala de Investitii

In perioada urmatoare vor fi demarate licitatii pentru un asezamant cultural de la Aroneanu,

 » Sursa: bzi.ro

loading...