Ion Cristoiu: „Acordul national propus de Klaus Iohannis in locul Referendumului de Revizuire a Constitutiei – o tentativa stingace de a-si pacali din nou electoratul”

„Marti, 4 iunie 2019, Klaus Iohannis tine o conferinta de presa dedicata transpunerii in practica a rezultatelor Referendumului. De precizat inainte de toate ca atit europarlamentarele, cit si Referendumul s-au desfasurat sub semnul uneia dintre cele mai mari trageri pe sfoara a electoratului roman. Profitind de faptul ca TeFeListii nu pricep decit propozitiile simple, orice incercare de a-i duce dincolo de sloganele de pe Facebook si din Piata Victoriei, provocindu-le dureri de cap atroce, masinaria de dezinformare a Statului paralel, al carui presedinte ales e Klaus Iohannis, a lansat minciuna potrivit careia rezultatele scrutinului si ale Referendemului vor fi transpuse in practica imediat. Joi, 25 aprilie 2019, in Mesajul public dedicat Referendumului Klaus Iohannis proclama scrisnit si pompos, cum ii e naravul:

„Si mie sa nu imi spuneti ca acest vot nu conteaza! El este consultativ, dar conteaza!
Conteaza votul tarii si se va tine cont de rezultatul acestui vot!
Daca romanii vor veni la vot si vor spune ca nu sint de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat sa actionam. Imediat, a doua zi! ”

Aceasta proclamatie, adaugata declaratiilor lui Ludovic Orban pe post de mandolina care-l ingina dulce pe Stapinul de la Cotroceni, a facut ca electoratul de Dreapta sa ia cu asalt urnele, duminica, 26 mai 2019. Sub puterea magica a propozitiilor simple, deseori simple zbierete, multi dintre cei care s-au dus la vot au fost convinsi ca prin prezenta lor se va reusi imediat:

Transpunerea in Constitutie a raspunsului Da la cele doua intrebari.
Caderea guvernului PSD-ALDE si venirea la putere a Opozitiei.
Simpla cunoastere, chiar si semianalfabeta a Constitutiei, a legilor, a regulilor statului de drept, arata clar, fara echivoc, ca Presedintele Romaniei apelase la una din tipicele fagaduieli desarte ale politrucilor, puse de Arghezi sub semnul lui Vino sa ma pacalesti! Guvernul nu putea fi dat jos in conditiile aritmeticii parlamentare. Nu imediat, dar nici macar la o luna dupa. Au trecut aproape doua saptamini de la scrutin. Guvernul PSD e la Palatul Victoria. PNL-ul condus de paiata cotrocenista Ludovic Orban continua sa duca de nas electoratul de Dreapta anuntind in fiecare zi ca Motiunea de cenzura e gata. O minciuna si mai mare era fagaduiala ca rezultatele Referendumului vor fi transpuse in practica imediat. Transpunerea in practica nu se facea in chip automat, cum au inteles amatorii propozitiilor simple, ci doar in urma unui referendum de modificare a Constitutiei. Care Referendum, potrivit articolele 150 si 151 din Constitutie, presupunea cheltuiala de energie, bani, pierdere de timp. Deoarece Klaus Iohannis anuntase ca vrea modificarea Constitutiei doar pentru a concretiza rezultatul Referendumului, un nou Referendum, doar pentru a face pe plac Bolovanului care da din gura insemna un urias efort national pentru nimic. Pe masura ce se departa de iuresul de la 26 mai 2019, electoratul de dreapta se dezumfla tot mai tare. Toata strofocarea lui n-a avut nici un rezultat. E drept luni, 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost arestat in urma condamnarii.

 » Sursa: bzi.ro