Ion Cristoiu: „La Cotroceni s-a semnat un Acord National Partial. O aberatie tip Klaus Iohannis”

„Joi, 13 iunie 2019, potrivit noi programari, a avut loc o noua editie a emisiunii, Gindurile lui Cristoiu, transmisa in direct si inregistrata pe Mediafax.ro si Gandul.info. Moderator: Monica Mihai. Asa cum am procedat si data trecuta redau in doua editii ale cristoiublog.ro transcriptul emisiunii. Inregistrarea video o voi posta in integralitate pe cristoiublog.ro, la cunoscuta rubrica video.

Monica Mihai: Bun la o noua editie a emisiunii „Gandurile lui Cristoiu”, in fata mea jurnalistul si analistul politic Ion Cristoiu, bine ati venit!
Ion Cristoiu: Bine v-am gasit!

Monica Mihai: De unde ati venit?
Ion Cristoiu: Am venit de la un breaking news, la Fundatia Titulescu s-a lansat o carte a domnului Florian Banu, intitulata „Mihai Caraman, un spion roman in Razboiul Rece”, cam asa ceva. Eu am scris prefata la cartea asta, am venit de la un breaking news deoarece, pentru prima data cel putin pentru mine, dar cred ca si pentru multi tineri, generalul Mihai Caraman cel care a spart NATO inainte de 1989 a venit si chiar a vorbit in public si in cuvantarea pe care am tinut-o eu am sesizat acest breaking news si am zis ca daca as fi fost director de televiziune de stiri transmiteam direct pentru ca chiar a fost o stire mai importanta fata de comitetul asta executiv al PSD.

Monica Mihai: Pentru ca tot vorbim de breaking news-uri, in aceasta saptamana am avut mai multe evenimente importante: Comitetul executiv asa cum ati spus si dumneavoastra al PSD care a avut loc astazi, un comitet executiv la care s-au discutat mai multe lucruri, urmeaza sa le dezbatem si noi in aceasta emisiune: opozitia a depus in aceasta saptamana mult asteptata motiune de cenzura, saptamana viitoare parlamentarii vor vota daca cade sau nu cade Guvernul Dancila; trebuie sa vorbim neaparat despre criza de peste Prut si anume tot ce se intampla acolo in momentul de fata; dar si faptul ca Romania a pierdut de curand scaunul permanent pentru care concura in cadrul Consiliului de Securitate al ONU; avem bineinteles rubrica saptamanala ”Editorialul saptamanii” si ”Top 5 politicieni ai saptamanii”. Haideti sa incepem cu primul si poate cel mai important subiect al acestei saptamani, mai exact Comitetul executiv al PSD, acolo unde Viorica Dancila cu alti oameni importanti din PSD pun la cale tara, ca sa spunem asa. Au stabilit niste teluri au vorbit despre un congres pentru alegerile prezidentiale, despre un congres pentru alegerea presedintelui Partidului Social Democrat, care va avea loc pe data de 29 iunie, desi existau voci, mai exact Paul Stanescu, care spunea ca ar trebui amanat acest congres. Cum vi se pare ca s-au impartit polii de putere in PSD, in urma acestui congres, cum vi se par taberele?
Ion Cristoiu: Nu e niciun pol de putere, este un singur pol de putere al doamnei Viorica Dancila, ce s-a intamplat azi a fost o „plicticosenie”, inca un nou pas spre inmormantarea PSD deoarece dupa semnalul dat de electorat in 26 mai,

 » Sursa: bzi.ro

loading...