Ion Cristoiu: „O prioritate de ordin national: Reducerea puterilor detinute in chip antidemocratic de Curtea Constitutionala a Romaniei”

„Din punctul de vedere al asteptarii pe scena publica, evenimentul numarul unu al zilei de miercuri n-a fost Declaratia de presa a lui Klaus Iohannis. Nu cred ca vreun cititor sau telespectator si-a intrerupt osirdia cotidiana pentru a urmari zicerea de la Cotroceni. Era previzibil ca presedintele va cere desfiintarea SS, asa cum cer unitatile militare din presa si, evident, sponsorii acestora Serviciile Secrete, ca va lansa noi atacuri la adresa PSD, fie si pentru a fi mai anti-PSD-ist decit Dan Barna. Nici din punctul de vedere al efectelor asupra realitatilor noastre Declaratia n-a fost asteptata cu incordare. Vorbele lui Klaus Iohannis nu influenteaza cu nimic istoria prezenta a patriei. Daca ar anunta, de exemplu, ca nu se va mai duce la Sibiu, pentru ca va veni Ravasitoarea la Bucuresti, sa petreaca impreuna clipe de neuitat in Viloiul de lux, am fi putut vorbi de un efect asupra realitatilor romanesti. Circulatia pe traseul preferat de Klaus Iohannis n-ar mai fi blocata de alaiul regal de mercedesuri, sirene, si SPP-isti inarmati.
Asteptarea din partea opiniei publice a vizat decizia CCR in chestiunea Modificarii Codurilor Penale.

Codurile au fost modificate de principala institutie a democratiei romanesti:
Parlamentul.

O data la patru ani, in Romania postdecembrista, prin alegeri libere si corecte, romanii isi aleg reprezentantii in Parlament. Potrivit principiilor democratice, parlamentarii transpun in legi fagaduielile din campania electorala, pe seama carora au primit votul alegatorilor. Cu chiu cu vai, supunindu-se procedurilor constitutionale, Parlamentul a votat Modificari la Codurile Penale. Ar fi fost normal, judecind dupa rolul Parlamentului in democratie, ca, o data votate, Modificarile sa devina lege. N-a fost asa. Decizia Parlamentului a fost contestata la CCR. Si potrivit aberatiei constitutionale din 2003 care face din deciziile CCR litera de lege dumnezeiasca, soarta Modificarilor depinde exclusiv de noua oameni. Noua oameni pe care nu i-a ales nimeni, ajunsi la CCR prin jocuri de culise, multe dintre ele mafiote, decid in locul sutelor de oameni alesi de popor. De aici indreptarea opiniei publice spre CCR. Care CCR, dupa ce a aminat de sase ori decizia, a anuntat miercuri c-o amina pentru joi. Aminarea pare a fi o practica obisnuita a CCR in cazul unor decizii. In cazul completelor de trei, a aminat decizia de patru ori. De ce a aminat CCR decizia in cazul Codurilor? Din acelasi motiv pentru care a aminat-o in cazul completelor de trei. Decizia luata de noua oameni are efecte bulversante asupra realitatilor romanesti. De ea depind nu numai destine, ca in cazul Completelor de cinci, care a dus la eliberarea Elenei Udrea din inchisoare din Costa Rica, dar si mersul Istoriei. Daca decizia in cazul completelor de trei nu era aminata, Liviu Dragnea n-ar fi fost condamnat. Evident, Istoria Romaniei ar fi fost altfel. Liviu Dragnea ar fi ramas presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, ar fi candidat la prezidentiale si ar fi demis-o pe Viorica Dancila. Un mers al Istoriei dat peste cap de noua oameni. Noua oameni de carne si singe,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !