Ion Cristoiu: „Premiera in istoria politica a Romaniei: Viorica Dancila se delimiteaza de ea insasi!”

„Nu o odata am recunoscut ca ziaristi mai tineri, confrati intru suferinta scrisului la gazeta, imi pot stirni invidia prin sesizarea unor realitati care mi-au scapat, fie pentru ca nu le-am dat prea mare atentie, fie pentru ca n-am fost prea ager fata de ele. Un exemplu care-mi confirma acest punct de vedere vine dinspre Evenimentul zilei. In numarul de miercuri, 12 iunie 2019, confratele Alecu Racoviceanu semneaza articolul Breaking news: Dancila se leapada de Dancila. Despre ce-i vorba?    

Cu ceva timp inainte de luarea lui Liviu Dragnea cu duba, un fel de urcare in elicopter a lui Nicolae Ceausescu in 22 decembrie 1989, premierul Viorica Dancila a purces la o operatiune ce se cheama de rebrenduire. Scopul manevrei era simplu. Viorica Dancila a fost timp de un an si ceva premierul lui Liviu Dragnea si nu al PSD. Prin ea Liviu Dragnea, oprit de o lege absurda, pe care din motive inexplicabile pentru mine, n-a cutezat s-o abroge, sa fie premier a fost, in fine, premierul de facto al tarii, dupa cele doua experimente esuate numite Sorin Grindeanu si Mihai Tudose. Timp de un an si ceva Viorica Dancila, prin supunerea oarba la indicatiile lui Liviu Dragnea, a fost responsabila atit de realizarile, cit si de esecurile guvernarii.

Ca presedinte executiv al PSD imparte cu Liviu Dragnea atit succesele, cit si insuccesele partidului in plan electoral. In aceste conditii, minima corectitudine moral-politica o obliga pe Viorica Dancila sa plece atit de la guvernare, cit si de la partid, o data cu Liviu Dragnea. Pana la urma in Istorie vor intra amindoi: Premierul si Liviu Dragnea. Cu bunele si cu defectele pe care tot Istoria le va stabili. Ce face insa Viorica Dancila? Nu demisioneaza, nici macar nu si asuma ca fiind si ale ei tot ce a zis si a facut timp de un an si ceva, ci, intr-un gest de o incalificabila mizerie moral-politica se delimiteaza de Liviu Dragnea si culmea! chiar de tot cea facut si a zis ea ca premier al Romaniei. Pilotata in aceasta ratacire umana deCoalitia SRI- SIE, cea care pus la cale si lichidarea lui Liviu Dragnea prin intermediul Justitiei asa zis independente, ea accepta sa fie subiectul unei Operatiuni numite Rasturnare de imagine inainte de condamnarea liderului PSD, moment despre care fusese asigurata ca se va petrece. Imaginea pina atunci cultivata de presa era cea de Proasta lui Dragnea.

Asta a insemnat, dupa cum o arata marturiile print si video, o Viorica Dancila rupindu-si gitul in limba romana de scoala elementara si mai ales dovedind public o obedienta stridenta fata de Liviu Dragnea. Operatiunea de rasturnare de imagine a cuprins: O Viorica Dancila la inceput dizidenta si apoi rebela fata de Liviu Dragnea. O Viorica Dancila mult mai atenta pe unde calca din punct de vedere gramatical. O Viorica Dancila care se debaraseaza de Anca Alexandrescu acuzata de a fi cea care-i punea in fata texte dinadins agramate si pe care ea, Viorica Dancila, le citea asa cum erau,

 » Sursa: bzi.ro