Ion Cristoiu: „PSD-ul sub Viorica Dancila e o gluma proasta”

„Emisiunea Gandurile lui Cristoiu, inregistrata si transmisa pana acum duminica, va fi in direct, in fiecare joi, de la ora 19.00, pe Mediafax.ro si Gandul.info.
Prima editie live a emisiunii a fost transmisa joi, 6 iunie, de la ora 19.00, iar printre subiectele analizate s-a numarat situatia din PSD, consultarile de la Cotroceni, conflictul dintre Ludovic Orban si Rares Bogdan, precum si dosarul Basescu, inaintat de CNSAS Curtii de Apel Bucuresti.
Astazi public partea a doua a emisiunii:

„Monica Mihai: La fel s-a intamplat si in Partidul Social Democrat, cel putin presedintele partidului Liviu Dragnea a plecat, Viorica Dancila este cea care a preluat sefia partidului, de altfel saptamana aceasta au avut loc primele discutii sub noua conducere a Partidului Social Democrat mai exact Biroul Permanent National, urmeaza CEX-ul care va avea loc maine in care urmeaza sa se decida lucruri importante, inclusiv au fost zvonuri legate de o posibila remaniere, cum vedeti PSD-ul sub sefia Vioricai Dancila?
Ion Cristoiu: O gluma proasta. Hai sa discutam cel putin cinci motive pentru care este o datorie nationala ca PSD sa plece, indiferent cine ar veni. Primul acest sondaj spune un lucru tulburator, ceea ce banuiam. Foarte interesant au fost intrebati din tot spectrul politic cu cine au votat, deci la 3 iunie.
Monica Mihai: La scurt timp dupa alegerile europarlamentare.
Ion Cristoiu: Oamenii au fost intrebati cu cine au votat si cei care au votat cu USR au zis cu USR, dar la PSD cat are scorul partidul 22%, au spus ca au votat 4,7%, deci 18% din cei care au votat le e rusine ca au votat cu PSD.

Monica Mihai: Dar intrebarea este daca sondajul a fost facut pe electoratul de dreapta?
Ion Cristoiu: Nu, e facut pe tot, pai nu care au votat cu PSD, partea cu anti-PSD a fost o alta parte a sondajului.
Monica Mihai: Deci acesta e important de mentionat ca a fost facut pe intreg electoratul.
Ion Cristoiu: Deci primul motiv si cel mai important nu au fost alegeri parlamentare, intr-adevar, dar au fost alegeri, nu sondaje. Aceste alegeri arata o prabusire a partidului de guvernamant in doi ani de la 40% la 22% ceea ce inseamna ca chiar daca aritmetica parlamentara majoritatea e in favoarea lor, tara este impotriva lor. Nu poti sa guvernezi si daca ai majoritate absoluta impotriva tarii.
Monica Mihai: Acest sondaj arata ca tara nu mai vrea Partidul Social Democrat.
Ion Cristoiu: Da, poti sa continui dar daca continui tu ai nevoie la guvernare de un anumit suport popular, ei nu-l mai au.
Monica Mihai: Si de ce nu pleaca?
Ion Cristoiu: Primul motiv este o datorie patriotica ca ei sa fie dati jos, pentru ca o putem duce, al doilea motiv Partidul Social Democrat a obtinut in 1996, cred 23-26%, un pic mai mult decat acum, au intrat in opozitie si in 2000 la 63% au obtinut 37%, Partidul Social Democrat trebuia sa plece el de la guvernare.

 » Sursa: bzi.ro