Ion Tiriac a luat decizia asteptata de lumea tenisului din Romania

Ion Tiriac (80 de ani) si-a depus candidatura la presedintia Federatiei Române de Tenis. Adunarea Generala a Federatiei Române de Tenis, în cadrul careia se va alege noul presedinte, este programata pentru data de 19 iunie, la Centrul National de Tenis din Bucuresti. Ion Tiriac a decis sa intre în cursa pentru functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis, sustine Prosport.

Alegerile la Federatie vor avea loc pe 19 iunie, atunci când a fost convocata Adunarea Generala. În cadrul acesteia, se va alege noul presedinte, dar si alti 4 vicepresedinti.

Simona Halep s-a aratat încântata de posibilitatea ca Ion Tiriac sa candideze pentru functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis. „Ar fi un lucru foarte bun daca ar candida la presedintia Federatiei Române de Tenis. Prin tot ce a facut în viata asta, a aratat ca este capabil de orice. Tenisul românesc ar avea numai de câstigat daca va fi dumnealui acolo”, spunea Simona Halep înainte de Roland Garros.

George Cosac, actualul presedinte al FRT, a anuntat ca se va retrage din cursa pentru un nou mandat daca Ion Tiriac îsi va mentine intentia de a candida la alegerile care vor avea loc în aceasta vara.

Problemele de la Federatia Româna de Tenis

Adunarea Generala Extraordinara a Federatiei Române de Tenis din 12 aprilie, în cadrul careia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situatiei juridice a institutiei, nu a avut loc din lipsa de cvorum (prezenti doar 32 de membri asociati), aceasta urmând sa fie reprogramata în perioada urmatoare.

Conform statutului, cei 54 de membri asociati trebuie sa voteze acordarea de drepturi depline si înscrierea în actul constitutiv a celorlalti 317 membri afiliati ai Federatiei Române de Tenis. Dupa înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliati va fi convocata o noua Adunare Generala în cadrul careia vor avea loc alegeri pentru functiile de presedinte, vicepresedinti si membri ai Comitetului Executiv.

George Cosac a câstigat al doilea sau mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenti. Ministerul Tin

 » Sursa: bzi.ro