Israel. Momentul când se deschide un crater în piscină și vârtejul de apă înghite o persoană – video

Un bărbat găsit mort după ce a fost băgat în dolina care s-a deschis într-o piscină privată, la o petrecere, în Israel. Operațiunea de salvare a durat 4 ore și a fost complicată de temerile de colaps secundar, scrie Times of Israel.

Un alt bărbat tras de apa care se scrugea prin spărtură a reușit să iasă și a suferit răni ușoare.

Momentul teribilului accident a fost filmat și a devenit viral pe rețelele de socializare.

Accidentul a avut loc joi după-amiază în orașul Karmei Yosef și echipele de căutare de la fața locului au găsit cadavrul în urma unei operațiuni complexe de salvare care a durat patru ore și a necesitat asistența camerelor Go-Pro conectate la căștile salvatorilor care au coborât adânc în subteran.

Forțele de salvare au construit o structură de susținere pentru a împiedica suprafața piscinei să se prăbușească în continuare, înainte de a putea localiza corpul bărbatului dispărut.

Incidentul a avut loc în timpul unei petreceri la piscină organizată pentru angajații unei companii private.

Vorbind cu Channel 12, una dintre persoanele care au participat la petrecerea de la piscină a spus că erau aproximativ 50 de oameni la fața locului când a avut loc dezastrul: ”Nivelul apei a început brusc să scadă și s-a deschis o gaură, creând un vortex care a tras doi oameni înăuntru.”

Un alt martor a declarat pentru site-ul de știri Ynet că vârtejul a înghițit victima în câteva secunde și că ar fi putut exista victime suplimentare, dar că doar șase persoane se aflau în piscină în acel moment. Când dolina s-a deschis, el a strigat la colegii săi să iasă din piscină, dar ei au crezut inițial că este un fel de joc.

”Câteva secunde mai târziu, pământul a căzut… Am văzut doi oameni pur și simplu dispărând”, a adăugat martorul.

Poliția a anunțat mai târziu, joi seară, că deschide o anchetă cu privire la deces și încearcă să afle dacă piscina a fost instalată cu licența corespunzătoare.