Joburi care iti cresc riscul de cancer

In momentul in care ti-ai ales o cariera precis ca gandul la cancer nu s-a regasit printre lucrurile luate in calcul. Desi este foarte important sa faci ceea ce iti place si sa devii tot timpul mai bun, trebuie sa ai grija si de sanatate. Daca ai un job care te predispune riscurilor nu inseamna neaparat ca trebuie sa renunti la el, dar este necesar sa-ti creezi o strategie pentru a preveni imbolnavirea. Iata care sunt principalele joburi care te predispun la cancer:
 
1. Insotitor de bord. Cerul cu nori nu este neaparat util si pentru sanatate. In cadrul studiilor de specialitate s-a constatat ca tot echipajul avionului este expus la o cantitate ridicata de radiatii ionizate la altitudinile ridicate, ceea ce creste foarte mult riscul de cancer la san, esofagian, de colon, de stomac, ficat, pancreas si uterin. Potrivit specialistilor, numarul de cazuri de cancer la san in cazul insotitoarelor de bord este cu 50% mai mare decat pentru femeile care au alte profesii, iar cel de cancer de piele este de 4 ori mai mare.
 
2. Pilot de avion. Poate nu banuiai dar cabina in care sta pilotul unui avion este la fel de periculoasa pentru sanatate precum saloanele de bronzat. Astfel, o singura ora petrecuta in aceasta cabina expune pilotul unei cantitati de radiatii UVA echivalente cu 20 de minute de bronzat la salon. Cantitatea de radiatii va creste foarte mult atunci cand avionul trece deasupra norilor densi sau a zapezii. Desi specialistii au recomandat folosirea unor materiale care sa respinga radiatiile ultraviolete, pilotii trebuie sa fie foarte atenti si la aplicarea cremelor de protectie solara pentru a preveni cancerul de piele.
 
3. Sudor. Incalzirea metalelor la temperaturi ridicate poate fi periculoasa pentru sanatatea celor 111 milioane de sudori din intreaga lume. Problemele sunt cauzate de gazele emanate, expunerea la radiatii si azbest. Aceste toxine pot cauza cancerul pulmonar, renal sau melanomul. „Riscurile majore pentru sanatate nu se vor manifesta imediat, ci dupa mai multe decenii de expunere frecventa la aceste substante. Organele interne afectate cel mai des sunt rinichii, ficatul si plamanii, iar leziunile pot fi minore sau extrem de grave”, spune dr. Paul Blanc, profesor de la Universitatea din California.
 
4. Orice job realizat la birou. Da, ai citit bine. Orice activitate care te face sa stai jos prea mult timp favorizeaza cancerul de colon si pe cel endometrial. Potrivit specialistilor din Germania, persoanele care stau jos foarte mult timp au un risc de cancer de colon cu 24% mai mare si cu 32% mai ridicat pentru cancerul endometrial. In plus, pentru fiecare 2 ore suplimentare in care stai jos dupa ce au trecut 6 ore riscul va creste cu 10%. Acest inconvenient major nu este eliminat nici macar cu ajutorul exercitiilor fizice ocazionale, asa ca ar fi bine sa te ridici cat mai des, mai ales dupa ce ai luat masa.
 
5. Manichiurist. Unghiile tale lucioase si bine conturate pot pune in pericol sanatatea celui care le-a realizat.

 » Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...