Joe Biden crede că lipsa sa de popularitate e cauzată de faptul că americanii au probleme de sănătate mintală

Nivelul de popularitate de care se bucură președintele Joe Biden este în scădere constantă, primind aprobarea a doar 39% dintre americani, mai mic decât în ​​vremurile cele mai proaste ale administrației Carter.

Dar Joe Biden nu se simte responsabil pentru nemulțumirea americanilor…

Într-un interviu acordat Associated Press, Biden susține că gestionarea greșită a pandemiei de către președintele Trump i-a deprimat atât de mult pe americani încât el este cel care suferă – pe nedrept – de pe urma ei, scrie The Hill.

Gradul de aprobare al președintelui Biden a scăzut la 39 la sută, potrivit unui nou sondaj USA TODAY-Suffolk , marcând o perspectivă cât se poate de sumbră pentru președinte pe fondul inflației ridicate și al prețurilor în creștere la energie.

Sondajul, care a fost publicat vineri, a arătat, de asemenea, că 47% dintre repondenți dezavuează ”puternic” performanța sa în funcția de președinte, în creștere față nivelul anterior, de 44%,  într-un sondaj din februarie.

Potrivit sondajului, doar 16% dintre repondenți aprobă ”cu tărie” performanțele președintelui Biden. De asemenea, 71% dintre americanii chestionați sunt de părere că SUA sunt ”pe un drum greșit” și doar 16% consideră că se îndreaptă în direcția corectă.

Într-un interviu acordat, joi, pentru Associated Press, Biden a vorbit despre starea de spirit amară a publicului pe fondul creșterii ratei inflației, la cel mai rapid ritm din ultimii 30 de ani, ca urmare a deciziei Rezervei Federale de a crește ratele dobânzilor.

”Ei bine, cred că paradoxul constă, sau o parte din el, în faptul că eșecul acțiunilor precedentei administrații împotriva COVID a avut un impact puternic, prin numărul celor s-au îmbolnăvit de COVID sau  al celor care au decedat.

Acum, iată, oamenii sunt, cu adevărat, foarte dezamăgiți. Sunt cu adevărat dărâmați.

Nevoia de sănătate mintală în America a crescut vertiginos pentru că oamenii au văzut totul în negru. Tot ce conta era supărarea. Ceea ce se întâmplă este o consecință a crizei COVID.

Oamenii și-au pierdut locul de muncă. Oamenii nu mai au slujbe. Și apoi, aveau să se întoarcă la muncă? Școlile au fost închise. Gândește-te la asta. Cred că subestimăm foarte mult acest lucru.

Gândește-te cum au fost acești ultimi trei ani pentru clasele terminale. Fără baluri, fără ceremonii de absolvire. Nu, nimic din toate aceste lucruri prin care sărbătorim ceea ce suntem.

Și asta s-a întâmplat peste tot. Am devenit mai izolați, mai separați. Chiar și lucrurile banale, cum ar fi să mergi la o întâlnire. Mă refer la socializare, cum se mai produce ea?

Este extrem de evident faptul că există un impact profund asupra psihicului părinților, copiilor…”, i-a declarat Biden reporterului AP.