Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste dintotdeauna. Johny Cash, soției sale la cea de-a 65-a aniversare

0

Într-unul din multele sondaje de opinie pe această temă, o scrisoare pe care cântărețul de muzică country Johnny Cash i-a scris-o soției sale este considerata a fi cea mai frumoasa scrisoare de dragoste scrisa vreodata, surclasand alte scrisori celebre scrise de personalitati precum John Keats, Ernest Hemingway, Winston Churchill sau Napoleon Bonaparte.

Muzicianul Johnny Cash este considerat a fi unul dintre cei mai mari solisti si compozitori de muzica country ai tuturor timpurilor, cu o influenta covarsitoare in peisajul muzical american al secolului XX.

Intr-un sondaj efectuat de Beagle Street, la care au participat 1000 de persoane, scurta scrisoare de dragoste adresata de Johnny Cash sotiei sale June Carter, cu ocazia zilei sale de naștere, a fost votata drept cea mai frumoasa scrisoare de dragoste scrisa vreodata.

“La multi ani, printesa,

Am imbatranit si ne-am obisnuit unul cu celalalt. Gandim la fel. Ne citim unul altuia gandurile. Stim ce vrea celalalt fara sa intrebam. Uneori ne iritam putin unul pe celalalt. Poate uneori ne luam unul pe celalalt de bun.

Insa din cand in cand, ca astazi, ma gandesc la noi si realizez cat de norocos sunt sa imi impart viata cu cea mai grozava femeie pe care am intalnit-o vreodata. Inca ma fascinezi si ma inspiri. Ma influentezi in bine. Esti obiectul dorintei mele, motivul # 1 al existentei mele pamantesti. Te iubesc foarte mult.

La multi ani, printesa,

John”

Nouă ani mai tarziu, in 2003, June Carter Cash moare din cauza unor complicatii cauzate de o operatie la inima.

Doua luni mai tarziu, Cash scrie alte randuri:

“O iubesc pe June Carter, o iubesc. Da, o iubesc. O iubesc pe June Carter, o iubesc. Si ea ma iubeste.

Insa acum este un inger si eu nu. Acum ea este un inger si eu nu.”

Totodata, cu putin timp inainte de ultimul sau spectacol, inainte de a canta “Ring of fire”, muzicianul a spus in fata audientei sale:

“Spiritul lui June Carter ma umbreste in aceasta seara cu dragostea pe care ea a avut-o pentru mine si dragostea pe care eu o am pentru ea. Ne conectam undeva intre aici si rai. Presupun ca a coborat putin din rai pentru o scurta vizita, ca sa ma viziteze in seara aceasta si sa-mi dea curaj si inspiratie asa cum a facut intotdeauna.”

Doua luni mai tarziu de la aceasta declaratie, Johnny i s-a alaturat sotiei sale.

Spune ce crezi