Ultimate magazine theme for WordPress.

În judeţul Sălaj, laptele ajunge pe băncile elevilor doar în trei zile din cinci. Ce explicaţii au autorităţile?

Cei aproximativ 25.000 de elevi sălăjeni beneficiari ai programului guvernamental „Laptele şi cornul” îşi primesc produsele lactate în doar trei zile pe săptămână, faţă de cinci, până acum.

Modificarea a fost introdusă la începutul săptămânii trecute, după ce Consiliul Judeţean Sălaj a constatat că asigurând cinci porţii de lapte fiecărui elev nu va reuşi să se încadreze în bugetul alocat programului.

„Consiliul Judeţean Sălaj a încheiat contracte de furnizare a produselor lactate pentru elevi în toamna anului 2017, conform legislaţiei care la momentul respectiv prevedea furnizarea în şcoli doar a produselor lactate şi de panificaţie. Guvernul a decis, după momentul demarării de către Consiliul Judeţean Sălaj a licitaţiilor publice de achiziţie a produselor lactate şi de panificaţie, aprobarea unui nou program, care prevede acordarea pentru elevi a unor fructe, legume produse lactate şi de panificaţie, alternativ, în cadrul unui program unitar. Distribuţia zilnică de lapte, conform vechiului program, presupune un efort bugetar mai mare decât suma alocată, potrivit noului program. Concret, suma alocată pentru distribuţia zilnică de lapte nu acoperă necesarul pentru anul şcolar 2017-2018. Deşi există economii realizate la distribuţia de fructe (care nu a mai fost realizată) şi cea de produse de panificaţie (în urma licitaţiei), acestea nu pot fi utilizate pentru distribuţia de produse lactate, conform legislaţie actuale”, au precizat reprezentanţii administraţiei judeţene.

Ca urmare, CJ Sălaj a decis reducerea numărului de zile de distribuţie a produselor lactate, de la cinci, la trei, lucru care va face posibilă încadrarea în bugetul alocat. În celelalte două zile, elevilor le vor fi distribuite doar produse de panificaţie, dat fiind faptul că nu a fost organizată nicio licitaţie pentru furnizarea fructelor.

Programul „Laptele şi cornul” are, în Sălaj, aproximativ 25.000 de beneficiari, elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat şi preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. Contractul de furnizare a produselor lactate, în valoare de peste 3 milioane de lei, fără TVA, a fost câştigat de firma Simultan SRL Timiş.

loading...
Sursa: Adevarul

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies