Prima reacție a jurnalistei care a protestat față de război în direct la televiziunea rusă. Unde se află acum Marina Ovsianikova

Jurnalista rMarina Ovsianikova, cea care a intrat, luni seară, în direct la emisiunea informativă a televiziunii de stat Pervîi Canal (Canal 1), afișând un banner împotriva războiului , a anunțat că se află în arest la domiciliu, potrivit portalului polonez de știri Onet.

Ovsianikova fost arestată imediat după protest. Avocatul său, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru CNN, în cursul dimineții de marți, că nu își poate găsi clienta, în ciuda informațiilor potrivit cărora aceasta a fost condusă la secția de poliție Ostankino din Moscova.

„După o noapte grea, am fost eliberată și plasată în arest la domiciliu. Nu știu ce se va întâmpla cu mine în viitorul apropiat. Avocatul meu mi-a spus că mă confrunt cu o pedeapsă de la cinci la zece ani (de închisoare, n.r.). Nu regret ceea ce am făcut”, a spus Marina Ovsiannikova.

Ulterior, jurnalista a revenit cu un mesaj: ”Nu regret ceea ce am făcut. Indiferent de consecințe, pentru mine este ca o medalie de onoare”.protest televiziune rusa

Nu se poate afirma cu certitudine că aceste postări de pe Twitter provin, de fapt, de la Marina Ovsiannikova, mai notează Onet. Ulterior, pagina de Twitter a jurnalistei a fost ștearsă.