CNN. ”Întrebată de un ziarist român dacă țara sa va fi următoarea invadată, Kamala Harris a putut spune doar că nu știe”

Vizita vicepreședintelui SUA  în România și Polonia nu a calmat total agitația din acesște țări în privința unui posibil atac al Rusiei, relatează CNN în analiza sa.

Vizitele efectuate de Kamala Harris la Varșovia și București ”nu au fost doar unele cu putere simbolică”, a mărturisit un înalt oficial american, citat ca sursă confidențială, de CNN. Kamala Harris a discutat cu cei doi parteneri NATO suplimentarea de trupe și tehnologie, scrie televiziunea în două articole de analiză, publicate pe site.

CNN consemnează un moment al conferinței de presă de la Palatul Cotroceni când un ziarist a întrebat-o pe Kamala Harris dacă crede că România va fi următoarea țintă a Rusiei.

”Kamala Harris a putut spune doar că nu știe. Legat de ce s-ar putea întâmpla, de comportamentul lui Putin, nu pot specula. Dar noi suntem foarte fermi”, transcrie CNN răspunsul.

A fost evident că există limite pentru ceea ce putea face Harris pentru a liniști pe deplin această regiune anxioasă într-un moment de calcule strategice intense.

Atitudinea vicepreședintelui SUA este în linie cu cea a președintelui Biden, care evită un conflict direct NATO – Rusia, însă nici nu vrea să lase loc de eroare de interpretare lui Putin, transmițându-i prin toate canelele și metodele că un atac asupra unei țări NATO i-ar fi fatal liderului de la Kremlin, mai scrie CNN.

CNN susține că Harris și-a crescut asprimea tonului față de Rusia, în chestiunea crizei refugiaților.

Postul de televiziune american scrie că, în Varșovia, Harris a stat două nopți la un hotel chiar vizavi de gara centrală, traversată zilnic de zeci de mii de refugiați ucraineni.