Djokovici, făcut ”prost” de Kasparov pentru declarația privind suspendarea rușilor de la Wimbledon

Novak Djokovici a fost în centrul atenției în acest an, prins în mijlocul unei dezbateri privind vaccinarea împotriva coronavirusului, dar, iată, ”a reușit” să fie luat la rost din cauza atitudinii sale vizavi de suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon.

În general, subiectul excluderii ruşilor şi bieloruşilor de la Grand Slam-ul britanic a stârnit multe discuţii pro şi contra.

În ciuda acestei situaţii, pe care destui sportivi au dezavuat-o în mod public, afirmaţiile făcute de Djokovici par că au avut, totuşi, altă ”greutate“.

Pentru că în cazul lui este vorba despre o vedetă uriaşă care, spre deosebire de Nadal, diplomat ca de obicei, s-a poziţionat, în mod clar, împotriva suspendării dictate de Wimbledon.

”E o nebunie să-i interzici pe sportivii ruşi şi bieloruşi de la Wimbledon. Noi, sportivii, n-avem nimic de-a face cu războiul.

Eu mereu voi condamna războiul, sunt un copil al războiului, dar nu cred că s-a luat decizia corectă“, a declarat Nole, înainte de al treilea Grand Slam al anului.

După încheierea competiţiei în care, paradoxal, ruşii au dat lovitura, şahistul Gary Kasparov l-a criticat pe Djokovici.

Potrivit Eurosport, şahistul care a părăsit Rusia, devenind un oponent vocal al regimului de la Moscova, a insistat că Novak e un exemplu de ”prostie socială“.

”Nu sunt împotriva interzicerii totale a participării lor (sportivii din Rusia şi Belarus – N.R.), dar suspendarea la Wimbledon a fost abordarea corectă pentru a rezolva problema.

Cred că ar trebui să semneze o declaraţie pentru a putea participa la competiţie. Dacă semnaţi o hârtie că ”operaţiunea specială“ e ilegală, atunci poţi concura. Fiecare ar avea dreptul să aleagă.

Comentariile lui Djokovici sunt complet deplasate, un prim exemplu de prostie socială pe care o vedem şi la unii jucători din NHL, precum Ovechkin. Pur şi simplu, nu-şi dau seama ce se întâmplă”, a spus Kasparov.