Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu taloanele de pensie ale românilor

Președintele României a promulgat legea care prevede posibilitatea de a transmite la cerere talonul de pensie în format electronic de către Casa Națională de Pensii.

Românii care au optat să primească pensia pe card, vor avea posibilitatea să primească taloanele în format electronic. Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată în urmă cu o lună de Camera Deputaților.

Pensionarii români vor avea posibilitatea să primească taloanele de pensie în format electronic

Klaus Iohannis a promulgat legea privind posibilitatea transmiterii la cerere a talonului de pensie în format electronic de către CNPP, anunță Administrația Prezidențială.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 11 noiembrie 2021, următoarele decrete: Decret privind promulgarea Legii privind completarea art. 109 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 294/28.06.2021); Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art.

112 din Legea educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 129/22.03.2021)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Legea promulgată de președinte vine în completarea articolului 109 din Legea nr. 263/2010, astfel pensionarii care optează pentru a primi pensia pe card pot solicita Casei Naționale de Pensii să transmită talonul mov în format electronic.

Așadar, pensionarii români trebuie să completeze o solicitare prin care se adresează CNPP.

Documentul trebuie transmis începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea, într-un interval de maximum 48 de ore de la efectuarea plății în contul curent sau în contul de card.

Talonul mov se poate transmite în format online pe adresa de e-mail a persoanei sau în contul online deschis de CNPP.

”Documentul de informare (…), în format electronic, este acceptat ca document valid în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice”, se