Klaus Iohannis a promulgat legea mult așteptată! Politicienii au reacționat imediat

Președintele Klaus Ioahnnis a pormulgat legea așteptată de foarte multă vreme: toți condamnații penal nu vor mai putea candida la alegeri. Politicienii din România nu au ezitat să reacționeze imediat ce legea a fost semnată de șeful stattului.

Președintele a promulgat cea mai așteaptată lege

Potrivit acestei noi legi, toți cei care au fost condamnați definitiv la închisoare pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu mai pot candida la alegeri pentru funcții publice.

Mai mulți oameni politici, printre care și Alina Goeghiu, au reacționat imediat ce legea a fost semnată de președint. Mulți au postat mesaje victorioase pe rețelele de socializare.

”Integritate. Liste curate, fără condamnați la toate alegerile din 2024. Pentru toate partidele! Președintele Iohannis a promulgat legea pentru care PNL se bate de 7 ani. Condamnații penal nu vor mai putea candida la alegeri.

De orice fel: locale, parlamentare și prezidențiale! Chiar dacă unora li se par interesante doar știrile negative, legea asta este sănătate pentru democrația românească.

O reformă relevantă! Era timpul să facem din criterii elementare de integritate literă de lege”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Această lege a venit în contextul în care mai mulți primari au fost implicați în scandaluri publice, primari care se aflau în activitate după ce au fost acuzați sau filmați că ar fi întreținut raporturi sexuale cu minori și au ieșit la acel moment scandalurile în spațiul public.

Prin acest proiect de lege, persoanelor condamnate li se interzice să mai candideze în funcții publice. Românii au așteptat-o de foarte multă vreme, iar acum ea a intrat în vigoare.

Proiectul de lege urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și se va aplica de la alegerile din 2024.